Πρόεδρος Τηλυκράτη Γιώργος Βαγενάς στον Prisma 91,6: “Καλούμε τους φίλους της ομάδας στο γήπεδο στον πρώτο αγώνα της Superluage2”

Με αφορμή τον πρώτο αγώνα του Tηλυκράτη στην Superleague 2 ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Βαγενάς, ζήτησε τη στήριξη των φιλάθλων στην πρώτη αναμέτρηση.

Μετά από 97 χρόνια ζωής η ομάδα που εκπροσωπεί το ποδόσφαιρο της Λευκάδας όλα τα χρόνια, είναι για πρώτη φορά στην Superleague 2 και δίνει τον πρώτο της αγώνα και για μας είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Σχετικά με το θέμα που είχε προκύψει με την αναβάθμιση του γηπέδου Πλάτωνας Γληγόρης, ανέφερε ότι ο αγώνας θα γίνει στη Λευκάδα, στο σπίτι μας και τίποτα δεν θα το σταματήσει αυτό.

“Βεβαίως αυτό δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο πρόβλημα, κάθε μέρα συναντάμε ένα σωρό προβλήματα, όμως τα ξεπερνάμε μαζί με τους συνεργάτες μου, όλο τον κόσμο που βοηθάει και τον ευχαριστούμε για αυτό”

Αυτός ο αγώνας όμως δεν χάνεται με τίποτα και θα πραγματοποιηθεί στη Λευκάδα.

Η τρίτη κατηγορία με την Superleague 2 έχει μεγάλη διαφορά ανέφερε ο Γιώργος Βαγενάς, για να συμπληρώσει: Πραγματικά είναι ένα βουνό και εμείς με τους συνεργάτες μας υπήρχαν βραδιά που λέγαμε ότι δεν θα κατέβουμε, τελειώσαμε και την επόμενη μέρα το πρωί, βρίσκαμε δύναμη τρόπους και συνεργάτες για να ξεκινήσουμε από την αρχή και να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.

Σαν ομάδα θα εξακολουθήσουμε να περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου. Θέλουμε ένα γήπεδο γεμάτο γιατί αυτό μας δίνει και δύναμη, ψυχολογία και χρήματα γιατί ο κόσμος πληρώνει.

Επίσης θέλω να διευκρινίσω πως η ομάδα ανήκει στη Λευκάδα, ο τηλυκράτης δεν είναι του Γιώργου Βαγενά, ούτε πριν έξι μήνες τον Καραγιάννη, ούτε πριν 5 χρόνια του Τριαντάφυλλου Βλάχου κ.ο.κ.

Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι οι Λευκαδίτες, γιατί ποτέ δεν υπήρχε ένας μεγάλος χρηματοδότης για την ομάδα. Δεν υπήρξε ένας Μελισσανίδης, ένας Μαρινάκης για να πει ότι είναι δική μου η ομάδα και την τρέχω όπως επιθυμώ. Η ομάδα τρέχει με κάποιους που είναι μπροστά και με αρωγό τον κόσμο. Για αυτό και τελικά της δεν υπήρξε ποτέ φωτοβολίδα και είναι 97 ετών, γιατί δεν υπήρξε ένας για να σκάσει η φωτοβολίδα στην συνέχεια η ομάδα να διαλυθεί.

Για αυτό το λόγο και ο Τηλυκράτης θα φτάσει τα 200 χρόνια, μετά από εμένα θα υπάρχει κάποιος άλλος πρόεδρος και στη συνέχεια ο μεθεπόμενος και αυτό είναι σίγουρο.

Ο Γιώργος Βαγενά ανακοίνωσε ότι αναμένεται και η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων, καθώς από την επόμενη αγωνιστική θα υπάρχει και τηλεοπτική μετάδοση και τον Τηλυκράτη θα δείξει απευθείας στην τηλεόραση.

Σίγουρα οι εφημερίδες και οι ιστοσελίδες θα παίζουν συνέχεια τηλυκράτη και αυτό είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την ομάδα αλλά και για τη Λευκάδα, γιατί παράλληλα θα ακούγεται και το νησί.

Αναφερόμενος στην προπόνηση της ομάδας, ανέφερε ότι το γήπεδο ο Τηλυκράτης το μοιράζεται αρχικά με όλους τους Λευκαδίτες που μπορούν να έρθουν να αθληθούν οπότε το επιθυμούν, καθώς και με αθλητικούς συλλόγους, με τον γυμναστικό Σύλλογο και άλλους, καθώς το γήπεδο δεν είναι δικό μας αλλά εθνικό στάδιο.

Το κακό με το γήπεδο Λευκάδος και αυτό δεν είναι μομφή για κανέναν, πρέπει να πω ότι για το στάδιο της Λευκάδας που έχει πάρα πολλά προβλήματα, είναι πάρα πολύ πίσω σχετικά με όλα τα εθνικά στάδια της υπόλοιπης Λευκάδας και για μένα υπάρχουν ευθύνες τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια.

Νομίζω ότι το μοναδικό εθνικό στάδιο το οποίο δεν έχει στέγαστρο πρέπει να είναι το δικό μας και της Πρέβεζας. Πάντα πηγαίναμε με κάποια μπαλώματα, γιατί βολευόμαστε, γιατί δεν ήταν σε επαγγελματική κατηγορία η ομάδα, είτε ρίχναμε τα χρήματα κάπου αλλού, αυτά όμως κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσουν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμένα για τον αθλητισμό, ήταν κυρίως Μετά τη διάλυση του αθλητικού οργανισμού με τον Καλλικράτη, για να σας δώσω να καταλάβετε εμείς υπαγόμαστε στον τομέα της πρόνοιας.

Οι κοπέλες που είναι στην πρόνοια, πρέπει να ασχοληθούμε με τα γάλατα στους παιδικούς σταθμούς, με το ποιος θα μπει στο νηπιαγωγείο και με τα γήπεδα και αυτό όπως καταλαβαίνετε έχει κάποιες δυσκολίες.

Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες αθλητικές δομές από το κράτος και το δήμο που θα έπρεπε να σε ωθούν να πας παραπάνω. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι σύλλογοι φτάνουν πιο ψηλά από όσο επιτρέπουν οι υποδομές. Το ίδιο συμβαίνει και με τη δόξα, με την νίκη που ήταν στην Α1, αλλά τώρα και με τον Τηλυκράτη που είναι στην Superleague 2 και προσπαθούμε να τραβήξουμε εμείς το κράτος για να μας κάνει τα αυτονόητα.

Επειδή η Λευκάδα αθλητικά είναι πάρα πολύ ψηλά, στην Α2 κατηγορία είναι η δόξα, superleague ο Τηλυκράτης, Α1 η νίκη, αρκετά καλοί αθλητές στους συλλόγους, αλλά από εγκαταστάσεις να μη λέμε πολλά.

Σχετικά με την αθλητική περίοδο, η Superleague 2 μας βρίσκει σε μία δύσκολη χρονιά για την κατηγορία, γιατί γίνεται ανακατάταξη των κατηγοριών, με αποτέλεσμα να γίνεται σε δύο ομίλους το πρωτάθλημα της Superleague 2.

Εμείς είμαστε στον νότιο όμιλο, 12 ομάδες από τις οποίες πέφτουν οι τέσσερις. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με πολλές ιστορικές ομάδες. Να θυμίσω ότι στην Λευκάδα θα φιλοξενήσουμε τον Ολυμπιακό Β, Παναθηναϊκό Β, Αιγάλεω, Καλαμάτα, Ιωνικό, Καλλιθέα, Χανιά, Παναχαϊκή, Ηλιούπολη, ομάδες το βλέπαμε στην τηλεόραση και ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα ερχόταν να παίξουν στην Λευκάδα.

Σίγουρα η ομάδα έχει θωρακιστεί, είναι επιλογή μας όλα τα παιδιά, επιλογή μας το προπονητικό τιμ, κρατήσαμε τον ίδιο προπονητή Ανδρέα Παντζιαρά, τον ίδιο γυμναστή Αποστόλη Ροντογιάννη, ήρθαν νέοι συνεργάτες να πλησιάζουμε το team, κρατήσαμε και μία βάση από τους περσινούς παίκτες και Πήραμε και άλλους τόσους καινούργιους και νομίζω ότι θα γίνει ένα καλό πρωτάθλημα.

Πρόκειται για ένα δύσκολο πρωτάθλημα, δεν θέλω ο κόσμος ούτε να απογοητευτεί ούτε να χαρεί αν υπάρχει μία ή δύο νίκες στην αρχή ή αντίστοιχα ήττες, είναι πολύ μακρύ το πρωτάθλημα, υπάρχουν και τα play out, είναι μακρύς ο δρόμος.

Κλείνοντας ο πρόεδρος ομάδας είπε ότι όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εισιτήρια και να δουν τον αγώνα να έρθουν λίγο νωρίτερα στο γήπεδο για να μην υπάρχει συνωστισμός.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 16:00 το απόγευμα και ο Πρόεδρος καλεί όλους τους φιλάθλους από την ευρύτερη περιοχή, γιατί δεν βλέπεις εύκολα τέτοιους αγώνες σε τέτοιο επίπεδο και τέτοιες ομάδες.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...