Παναγιώτης Κόης και Διογένης Γοργόνης στο EOK WebRadio

Ο Α.Σ. Παπάγου υποδέχεται (24/02) τη Δόξα Λευκάδας, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν και οι παίκτες των δύο ομάδων, Παναγιώτης Κόης και Διογένης Γοργόνης αντίστοιχα, μίλησαν στην εκπομπή «Πριν τα τζάμπολ» του EOK WebRadio με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά.

Ο Παναγιώτης Κόης είπε:

Για το παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας: «Κάθε αγωνιστική πλέον είναι ιδιαίτερη, δεν αφήνεις κανένα παιχνίδι πλέον, ειδικά τώρα που φτάνουμε προς το τέλος. Αυτό το είδαμε και με τον Πανιώνιο που παίξαμε την Τετάρτη (21/02), δεν πας πουθενά για να χάσεις. Εμείς “κυνηγάμε” την παραμονή, οπότε κάθε παιχνίδι εντός έδρας είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η Δόξα Λευκάδας είναι περίπου στην ίδια κατάσταση με εμάς, μία νίκη πάνω. Κάθε παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η Elite League».

Για το αν είναι ματς-κλειδί για την παραμονή: «Σίγουρα είναι “κλειδί”. Κάθε εντός έδρας νίκη σε αυτές τις αγωνιστείς που έχουν μείνει είναι “κλειδί”. Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θέλουμε να κερδίζουμε για να προχωρήσουμε στο επόμενο. Όλα τα παιχνίδια είναι πάρα πολύ σημαντικά πλέον».

Για το δύσκολο πρόγραμμα που έχουν από ‘δω και πέρα: «Δε μας τρομάζει το πρόγραμμά μας, εμείς προετοιμαζόμαστε για τον κάθε αγώνα που έρχεται. Πρέπει να συσπειρωθούμε λίγο, να παίξουμε πιο πολύ για την ομάδα. Πρέπει να κερδίσουμε κάποια ματς και εκτός, πότε δε φτάνουν μόνο τα εντός. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε όλους τους αγώνες».

Για τη διαφορά φιλοσοφίας του κόουτς Καρακώστα με του κόουτς Κουρή: «Ο κάθε προπονητής είναι ξεχωριστός, έχει τον δικό του τρόπο παιχνιδιού. Η φιλοσοφία του κόουτς Καρακώστα είναι το γρήγορο παιχνίδι, το πάνω-κάτω, είμαστε και νεανική ομάδα κι αυτό μάς βοηθάει. Με τον κόουτς Κουρή είχαμε λίγο πιο μεγάλους και πιο έμπειρους παίκτες, οπότε είχαμε άλλον τρόπο παιχνιδιού. Ο καθένας προπονητής έχει το στυλ του κι εμείς πρέπει να προσαρμοζόμαστε».

Για τη σεζόν που διανύει: «Η αλήθεια είναι πως φέτος έχουμε πολύ νεανική ομάδα, η πιο νεανική στην κατηγορία. Εγώ είμαι σε ένα γνώριμο περιβάλλον, με εμπιστεύεται και η διοίκηση και οι κόουτς, μου έχουν δώσει μια ελευθερία, μπορώ και κάνω το παιχνίδι που θέλω και μου αρέσει και σίγουρα με βοηθούν και οι συμπαίκτες μου. Κοιτάω αγώνα με τον αγώνα να βοηθάω την ομάδα μου πιο πολύ και να παίζω κι εγώ καλά. Όλο αυτό έχει βγει πολύ καλά μέχρι τώρα».

Για το πόσο τον βοηθάει η ανταγωνιστικότητα της Elite League: «Η φετινή Elite League σε σχέση με την περσινή είναι ακόμα πιο ανεβασμένη στο επίπεδό της. Πιστεύω ότι δίνω το 100% κάθε χρονιά. Φέτος κάνω μια πολύ καλή χρονιά είναι η αλήθεια και αυτό πηγαίνει με το ότι είμαι χρόνια στον Παπάγου, με εμπιστεύονται και αυτό βγαίνει και στο παρκέ».

Ο Διογένης Γοργόνης μίλησε:

Για το παιχνίδι με τον Α.Σ. Παπάγου: «Όπως όλα τα παιχνίδια, έτσι κι αυτό είναι δύσκολο, κάθε αγώνας είναι εξίσου σημαντικός. Παίζουμε ένα δύσκολο ματς, σε μια πολύ καλή έδρα, με μια ομάδα που παίζει πολύ καλά εντός έδρας. Εμείς προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και πιστεύουμε για το καλύτερο».

Για τη σημαντικότητα του αγώνα αυτού: «Θα το έλεγα καίριο παιχνίδι, όπως και κάθε εκτός έδρας αγώνας. Η αλήθεια είναι ότι ψάχνουμε μια μεγάλη νίκη εκτός του νησιού. Άμα κάνουμε αυτήν τη νίκη θα έχουμε και ένα μικρό “μαξιλαράκι ασφαλείας” απ’ τη θέση των play-out».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του: «Αγωνιστικά υπάρχει μια σταθερότητα. Βέβαια, βάσει αποτελεσμάτων δεν έχουμε την ίδια σταθερότητα, μία αγωνιστική μπορεί να κάνουμε μια μεγάλη νίκη και την επόμενη να έχουμε κακό πρόσωπο. Περάσαμε και δυσκολίες σαν ομάδα, αλλά πιστεύω ότι βρήκαμε λίγο το αγωνιστικό μας πλάνο. Το πρωτάθλημα “κρύβει” εκπλήξεις και μπορεί απ’ τη μία αγωνιστική στην άλλη να βρεθείς σε πολύ διαφορετική θέση από αυτήν που ήσουν».

Για τη φετινή Elite League: «Μας κρατάει σίγουρα σε εγρήγορση, δεν υπάρχει αγωνιστική που να μπορείς να ξεκουράσεις παίκτες, να παίξεις πιο συντηρητικά. Σε κάθε παιχνίδι ο καθένας παίζεις τη θέση του. Κάθε αγωνιστική είναι περίεργη και θέλει ιδιαίτερη προσοχή, δε μπορεί καμία ομάδα να επαναπαυτεί».

Για τον λόγο που πήγε φέτος στη Δόξα Λευκάδας: «Με τον κόουτς Καλαμπάκο είχαμε τηλεφωνήματα τα τελευταία 3-4 καλοκαίρια και τελικά φέτος ήρθε η στιγμή να συνεργαστούμε. Εξ αρχής πίστεψα το όραμα της Δόξας, την ομάδα. Διοικητικά έχει ανθρώπους που νοιάζονται πάρα πολύ και δε μάς λείπει τίποτα».

Share This Post

Δείτε περισσότερα...