Νίκη Λευκάδας: Ο φάρος του γυναικείου μπάσκετ (pics)

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για την Νίκη Λευκάδας, την επαρχιακή αυτή ομάδα που όχι μόνο στέκεται στο υψηλότερο επίπεδο, σε ένα άθλημα το οποίο κινείται γύρω από το δίπολο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, αλλά κάνει και το βήμα παραπάνω, τιμώντας τα ελληνικά χρώματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.



Αναλυτικά:

Νικη Λευκάδας…μονη μου και όλοι σας !!!

Κάπως έτσι θα μπορούσα να μιλήσω όταν αναφέρομαι στην μοναδική εκπρόσωπο της επαρχίας στην Α1 Γυναικών !

Σε ένα γυναίκειο μπάσκετ που στα τόσα  χρόνια που ασχολούμαι, όλα δείχνουν να κινούνται γύρω από την Αθήνα και κατά δεύτερο λόγο την Θεσσαλονίκη .Φέτος στις 12 ομάδες η αναλόγια είναι 9…2 και η Νίκη, την στιγμή που στην Ευρώπη οι κορυφαίες ομάδες είναι εκτός των πρωτευουσών…αν λέει κάτι αυτό.

Δυστυχώς οι επαρχιακές ομάδες που τόλμησαν να φάνουν και να σταθούν  στο ψήλο επίπεδο είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού…Κομοτηνή, Ολυμπιακός Βόλου, Απόλλων Πτολεμαΐδας και τα τελευταία χρόνια η Νίκη Λευκάδας που όχι μόνο αντέχει κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες τόλμησε κάτι που εκτός του Ολυμπιακού, που φυσικά μιλάμε για άλλο μέγεθος, καμία άλλη ομάδα από το 2011 δεν έχεα τολμήσει …

Να πάρει μέρος σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση και όχι μόνο…αφού απέκλεισε στον προκριματικό αγώνα την Ρωσική Νογκινσκ ,έκανε το ιστορικό βήμα να προκριθεί στους ομίλους .

Niki3

Την Νίκη Λευκάδας την παρακολουθώ με πολύ προσοχή από το 2011 όταν εκείνα τα Χριστούγεννα διοργάνωσε ένα τουρνουά κορασίδων με ομάδες από όλη την Ελλάδα, μάλιστα με τίμησε για την παρουσία μου στον χώρο, που αν μη τι άλλο έδειχνε ότι το βλέπει σοβαρά. Έτσι ήταν. Κάθε χρόνο και καλυτέρα. Τις βάσεις έβαλαν  ο κόουτς Πολυμενης με τον συνεργάτη του Νικό Δουβιτσα που τον διαδέχτηκε στον πάγκο και είναι μέχρι σήμερα ο κόουτς της ομάδας.

Χρόνο με τον χρόνο και βασικό όπλο το μεράκι τους, πρόσθεταν γνώσεις ,εμπειρίες και γενικά έβγαζαν μια υγεία σαν ομάδα κάτι που αποτελεί βασικό παράγοντα για να εξελιχτούν.

Βασικό πρόβλημα η απόσταση από τα δυο μεγάλα κεντράκι έλλειψη φιλικών αγώνων και οι μετακινήσεις. Το έψαξαν και αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα…Δήλωσαν συμμέτοχη στο EUROCUP !!!

Μεγάλο τόλμημα είναι αλήθεια…Το πλήρωσαν με πολύ ταλαιπωρία, ταξίδια, δύσκολα ματς ,απογοήτευση από ήττες, κάποιες απώλειες εντός έδρας στο Ελληνικό πρωτάθλημα …όμως και μια αλήθεια. Η Νίκη είχε αλλάξει επίπεδο και ήταν θέμα χρόνου να φάνουν τα κέρδη.

Άλλη αυτοπεποίθηση και πρωτόγνωρες εμπειρίες!!! Αποτέλεσμα ; Εύκολη πρόκριση στο φαιναλ φορ του Κυπέλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της, νίκες εκτός Λευκάδας και αλλαγή στόχων αφού ο Νίκος Δουβίτσας και τα κορίτσια τους πιστεύουν ότι έχουν πλέον την δυνατότητα να φτάσουν στον τελικό του πρωταθλήματος!

Άφησα για το τέλος τον άνθρωπο που στηρίζει όλο αυτό το εγχείρημα, που το αγαπάει και προσπαθεί καθημερινά για το καλύτερο…

Πριν δέκα μέρες στο νικηφόρο ματς της Νίκης με τον Πανιώνιο ,έβλεπα πίσω από τον πάγκο της ομάδας μια αξιοπρεπή κυρία να κτυπάει ένα τύμπανο και να σφυρίζει με μια καραμούζα…Ρώτησα και έμαθα ότι είναι η πρόεδρος της ομάδας!!!

Το Σάββατο που βρέθηκα για βόλτα στην Λευκάδα ,είχα την χαρά να την γνωρίσω…

Είναι η κυρία Γεωργία Λαζαρη,

Μια πολύ ευγενική γυναίκα που ασχολείται πολλές ώρες με τα θέματα της ομάδας της και που ονειρεύεται τα καλυτερα για την ΝΙΚΗ της!

Μόνο πρόβλημα που συζήτησε είναι η μη  ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας της Λευκάδας ,τουλάχιστον όχι όσο προσδοκούσε η ιδία, στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουν όλοι όσοι είναι κοντά στην ομάδα. Πιστεύω ότι και αυτό είναι θέμα χρόνου να ξεπεραστεί.

Καλή δύναμη σε όλους για μια καλύτερη συνεχεία…

Η Νίκη Λευκάδας είναι ο φάρος του Γυναίκειου μπάσκετ στην επαρχία και ένα καλό παράδειγμα για άλλες ομάδες εκτός των τοίχων.

Niki1

Πηγή: superbasket.gr


Share This Post

Δείτε περισσότερα...