Ζαβιτσάνος: «Μας ενδιαφέρουν μόνο οι μικρές ηλικίες»

Ο πρόεδρος του Λ.Κ. Λευκάδας, Θωμάς Ζαβιτσάνος, μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για τον Λ.Κ. Λευκάδας: «Είμαστε ένα σωματείο νέο, το οποίο δημιουργήθηκε το 2018. Το δημιουργήσαμε εγώ μαζί με το Νίκο Δουβίτσα και στην πορεία μπήκαν και άνθρωποι για να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Στόχος ήταν η ανάπτυξη του μπάσκετ στις μικρές ηλικίες και στην ουσία μας ενδιαφέρουν μόνο οι μικρές ηλικίες μέχρι και 17 χρονών. Η Λευκάδα είναι μικρό νησί και δε μπορεί να κρατήσει παιδιά από 17-18 έως και 25 χρονών. Έτσι, έχουμε δημιουργήσει 6 τμήματα ακαδημιών και γίνεται μια προσπάθεια αυτά τα 4 χρόνια, στα οποία μεσολάβησε και η πανδημία, όπου παλεύουμε για το καλύτερο κάθε φορά».

Για τα μπασκετικά παιδιά στη Λευκάδα: «Η Λευκάδα είναι μικρό νησί, αλλά, παρ’ όλα αυτά, ο κόσμος αγαπάει τον αθλητισμό και θέλει τα παιδιά του να κάνουν δραστηριότητες. Τα περισσότερα παιδιά είναι στο ποδόσφαιρο. Στη Λευκάδα υπάρχει η Δόξα που έχει ιστορία στο μπάσκετ κι έτσι δημιουργήσαμε αυτό το σωματείο ώστε να στηρίξουμε τα παιδιά που ήθελαν να παίξουν. Ο στόχος ήταν οι μικρές ηλικίες και θεωρώ ότι και τα δύο σωματεία έχουν παιδιά, προσπαθούν για το καλύτερο και γενικά υπάρχει μια θέληση για την ανάπτυξη του μπάσκετ στην περιοχή μας. Αυτήν τη στιγμή, στις δικές μας ακαδημίες απασχολούνται 80 παιδιά. Σαν νούμερο φαίνεται μικρό, αλλά πληθυσμιακά είναι μεγάλο».

Για το γηπεδικό πρόβλημα: «Αυτό το πρόβλημα υπάρχει τα τελευταία 3 χρόνια, οι χώροι είναι περιορισμένοι, είναι πολλές οι ακαδημίες και πολλά τα τμήματα των τζούνιορ, κάτι που μάς αναγκάζει πολλές φορές να «χωρίσουμε» το γήπεδο στο μισό και να κάνουν προπόνηση 20 παιδιά απ’ τη μία και 20 απ’ την άλλη. Υπάρχει κι άλλο ένα μικρό κλειστό γήπεδο, το οποίο θέλουν κι άλλα σωματεία να πάρουν, κάνουν κι άλλες δραστηριότητες, κάνουν προγράμματα του Δήμου, γενικά υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στους χώρους».

Για την ανάδειξη παιδιών στο σύλλογο: «Παρ’ όλο που είμαστε νέο σωματείο, προσπαθούμε να δουλέψουμε όσο καλύτερα γίνεται. Τα τελευταία δύο χρόνια, παρ’ ότι υπήρχε ο κορωνοϊός, βγήκαν αθλητές και πραγματικά στήριξαν την περιοχή μας στα κλιμάκια και είναι πάρα πολύ εξελίξιμα παιδιά. Γίνεται πολύ καλή δουλειά, όχι μόνο από εμάς, αλλά και από το σωματείο της Δόξας. Προσπαθούμε για το καλύτερο κάθε φορά».

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Ο Εύαθλος, για τον 11ο Πράσινο Ημιμαραθώνιο

Το ΔΣ συγχαίρει όλους τους αθλητές του σωματείου που συμμετείχαν στον 11ο Ημιμαραθώνιο Λευκάδας για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά.  Ιδιαίτερα συγχαίρουμε τον Κοτσινη Βαγγέλη που τερμάτισε

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαράζ Ανόδου| Οι διαιτητές της 5ης αγωνιστικής

Συνεχίζονται την Κυριακή (19/5) τα Πρωταθλήματα ανόδου στη Γ’ Εθνική. Όλα τα παιχνίδια θα αρχίσουν στις 17:00 Αναλυτικά: Αναγέννηση Περιβολίου Αμβρακικός Βόνιτσας Διαιτητής: Τσάνης (Κοζάνης)