ΑΓΣΙ – Δόξα Λευκάδας : Η συνάντηση της «οικογένειας» Ζαφειρούδη στο παρκέ

Στα Ιωαννίνα ο προπονητής Γιώργος Ζαφειρούδης νίκησε τον γιο του Δημήτρη αφού η Δόξα Λευκάδας επικράτησε με 87-64 του ΑΓΣ Ιωαννίνων.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο πατέρας με τον γιο έρχονται αντιμέτωποι.

Η πρώτη φορά ήταν το 2016 όπου ο ΓΣΛ του πατέρα Ζαφειρούδη είχε κάνει μια καταπληκτική εμφάνιση και είχε επικρατήσει με μεγάλη άνεση του Ανατόλια με 76-50.

Τότε ο Δημήτρης ήταν 18 ετών και είχε επιστρέψει μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό, μένοντας για 6 μήνες εκτός παρκέ.

Όπως είχε δηλώσει και ο Γιώργος «έχω τρεις λόγους να είμαι χαρούμενος. Ο τρίτος, είναι πως μετά από έξι μήνες και έπειτα από τον τραυματισμό του, ο Δημήτρης ο γιός μου που είναι και ο ήλιος μου, βρέθηκε ξανά στο παρκέ και ήταν απέναντι μου».

Παρότι στον αγώνα του 2016 ο Δημήτρης δεν είχε σκοράρει στον αγώνα του Σαββάτου (26/11) έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση με 17 πόντους χωρίς όμως η ομάδα του να καταφέρει να πάρει τη νίκη.

Ο Γιώργος Ζαφειρούδης ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στο Ανατόλια. Βρέθηκε στους πάγκους των ΜΕΝΤ, ΙCBS, Ξάνθη, ΓΣΛ, Νίκη Βόλου και έπειτα από μια χρονιά στον Βόλο πήγε στην Δόξα Λευκάδας την οποία ανέβασε με άνεση στην Α2, ενώ δεν έκρυψε ποτέ ότι στόχος της ομάδας του ήταν ο πρωταθλητισμός.

Μετά όμως από μια ήττα από το Λαύριο το Νοέμβριο του 2014 αποχαιρέτησε τους παίκτες του και αναζήτησε την επόμενη ομάδα του. Τον Ιούνιο του 2015 θα επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά για την ΧΑΝΘ, έχοντας ως βασικό στόχο την ομάδας στην Β΄Εθνική. Τελικά όμως οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στον σχεδιασμό και τον Αύγουστο αποφάσισαν να μην συνεχίσουν μαζί. Μετά από ένα πέρασμα του από τα παιδικά τμήματα του ΠΑΟΚ επιστρέφει στη ΧΑΝΘ.

Το 2020 συμφωνεί με τον Αίαντα Ευόσμου έπειτα από ένα μικρό πέρασμα από την Δόξα Λευκάδας. Το 2021 ξεκίνησε η 3η θητεία του στη Δόξα Λευκάδας και μετά από μια καλή περσινή χρονιά ανανέωσε και για το 2022.

Ο Δημήτρης Ζαφειρούδης έμαθε το μπάσκετ και ανδρώθηκε μπασκετικά στα τμήματα υποδομής της ΧΑΝΘ. Στην συνέχεια μετακόμισε στον ΣΑΑΚ Ανατόλια. Επαιξε αρχικά στο παιδικό και το εφηβικό τμήμα, ενώ ήταν ο αρχηγός της ομάδας της Ανατόλια που πήρε το πρωτάθλημα Κ20.

Τον Ιούλιο του 2018 επέστρεψε στην ΧΑΝΘ αφού πρώτα είχε αγωνιστεί στο ανδρική ομάδα του Ανατόλια. Το 2019 πήρε μεταγραφή στα Φανάρια” της Νάξου και έκανε μια εξαιρετική σεζόν. Έπειτα από αυτή την καλή χρονιά μετακομίζει στο IBC. Η συνέχεια τον βρήκε στην Ευκαρπία και τον Πολύγυρο όπου αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος για το 2022.

Τελευταία του μεταγραφή και η ομάδα που αγωνίζεται έως και σήμερα είναι ΑΓΣ Ιωαννίνων.

Πηγή| basketa.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...