Νίκη Λευκάδας: Να γίνει ορόσημο η παρουσία της στο Final Four

Το 18ο Final Four του Κυπέλλου βρίσκεται προ των πυλών και η Νίκη Λευκάδας γίνεται η πρώτη λευκαδίτικη ομάδα που προκρίνεται και συμμετέχει στα ημιτελικά πανελλήνιας διοργάνωσης. 

Γράφει ο Μάριος Περδικάρης

Προφανώς η στιγμή είναι ιστορική και προήλθε από μια μεγαλειώδη νίκη-πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στις 17 Δεκεμβρίου. Πριν την κλήρωση το διακύβευμα φαινόταν μικρό. Τι ημιτελικός, τι τελικός; Τώρα όμως που η κληρωτίδα έφερε αντίπαλο τον Πανιώνιο η όρεξη έχει ”ανοίξει”. Η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θα αποτελεί τη μέγιστη αθλητική επιτυχία της Λευκάδας, αν όχι όλων των Επτανήσων.

Ο Πανιώνιος είναι μια υπολογίσιμη δύναμη. Πρωτίστως λόγω φανέλας. Είναι όμως και μια ομάδα που ναι μεν την κερδίσαμε δύο φορές στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Τα ρόστερ είναι σχεδόν ισοδύναμα. Το ματς είναι 50-50, όπως είπε και ο coach Δουβίτσας στις δηλώσεις του στην Ε.Ο.Κ. Ένα τρίποντο, ένα φάουλ, ένα φαλτσοσφύριγμα μπορεί να κρίνουν πολλά και να γυρίσουν την ψυχολογία από τη μία πλευρά στην άλλη. Για αυτό χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση στο στόχο.

Και ο στόχος είναι ο μεγάλος τελικός της Κυριακής που λογικά αντίπαλος θα είναι ο Ολυμπιακός. Ο Πρωτέας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι έτοιμος για να κάνει την έκπληξη, ο coach Δάγλας έχει το know-how, όμως ο φετινός Ολυμπιακός είναι πολύ μακριά από όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Και αν δε γίνει κάτι συνταρακτικό, την Κυριακή το απόγευμα θα είναι ξανά Κυπελλούχος Ελλάδας.

Το στοίχημα για την Νίκη Λευκάδας είναι αυτή η επιτυχία να είναι μόνο η αρχή. Άραγε πόσες ομάδες, ειδικά της επαρχίας, έχουμε δει στο παρελθόν να φτάνουν στο Final Four του Κυπέλλου και μετά από λίγα χρόνια να εξαφανίζονται από προσώπου γης; Πριν μερικά χρόνια όλοι θαυμάζαμε το «θαύμα» του Ιπποκράτη Κω ή την εκπληκτική πορεία του Ρυσίου, τη δεκαετία του 2000 όλοι χαιρόμασταν με την σταθερά ανοδική πορεία του Απόλλωνα Πτολεμαϊδας. Αυτές και άλλες πολλές ομάδες δεν κατάφεραν να αντέξουν στο πιο υψηλό επίπεδο. Άλλες διαλύθηκαν, άλλες απορροφήθηκαν και άλλες τώρα κάνουν ξανά την προσπάθεια να επανέλθουν.

Η παρουσία λοιπόν της Νίκης στο Final Four πρέπει να γίνει ορόσημο και να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη προσέλκυση ανθρώπων σε οικονομικό, διοικητικό και προ πάντων αθλητικό επίπεδο στον Σύλλογό μας. Γιατί αξίζει τον κόπο… Γιατί στην Νίκη έχει αρχίσει κάτι να γίνεται κάτι πραγματικά μεγαλειώδες…

Share This Post

Δείτε περισσότερα...