Τηλυκράτης: Δύο σημαντικά έγγραφα παρέδωσε ο Σπύρος Πολίτης, στην έκθεση του Τηλυκράτη

Δύο πολύτιμα έγγραφα για την ιστορία του Τηλυκράτη παρέδωσε σήμερα ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου , Σπύρος Πολίτης , στον πρόεδρο της ομάδας Τριαντάφυλλο Βλάχο κατά την επίσκεψη του στην έκθεση του Τηλυκράτη στην αίθουσα Στάμου. ” Πρόεκιται για έγγραφα που ήρθαν στα χέρια μου το 1998 και μου τα είχε παραδώσει ο μπαρμπα – Πάνος Ασπρογέρακας , ψυχή της ομάδας του Τηλυκράτη.  Το ένα έγγραφο είναι η αίτηση που έχει κάνει το Σωματείο προκειμένου να αναγνωριστεί ως ΣΕΦΑ (Σύνδεσμος Φυσικής Αγωγής) , ενώ το άλλο έγγραφο είναι το απαντητικό από τη Νομαρχεία Πρέβεζας, τότε η Λευκάδα ανήκε στην Πρέβεζα, και το οποίο λέει ότι εγκρίνει το αίτημα της ομάδας. Θεωρώ ότι πρόκειται για δύο σημαντικά έγγραφα που εκτίμησα ότι έπρεπε να σας τα παραδώσω θεωρώντας ότι το Δ.Σ του Τηλυκράτη έχει κάνει μία πράξη που έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια πριν. Και η έκθεση αλλά και η συγκέντρωση του σημαντικού αυτού αρχειακού πλούτου τόσο του Τηλυκράτη όσο και των άλλων ομάδων που κάποια στιγμή θα έπρεπε να εκτεθεί σε κάποιο χώρο μόνιμα. Θεωρώ τιμή μου που βρέθηκα σημερα εδώ γιατί δεν συμβάλλω μόνο στην ιστορία του Τηλυκράτη αλλά όλης της Λευκάδας, διότι αυτά τα δύο έγραφα  είναι η επισημοποίηση της γέννεσης τη ομάδας…”

Ανταπαντώντας ο πρόεδρος της ομάδας, Τριαντάφυλλος Βλάχος τόνισε: ” Ήταν υποχρέωσή μας να δεχτούμε αυτή την προσφορά διότι ο Τηλυκράτης είναι ένα Σωματείο που συνεχίζει την ιστορία του… Ο Τηλυκράτης είναι ένα Σωματείο που είναι η συνέχεια όλων αυτών . Ο Τηλυκράτης συνεχίζει μέσα από όλες τις δοκιμασίες που έχει περάσει τα τελευταία, ιδιαίτερα, χρόνια να στέκεται επάξια στην ιστορία του. Εμείς σαν διοίκηση προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε όλο αυτό το υλικό για να το βρουν οι επόμενες γενιές. Συμφωνώ δε ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας χώρος  ώστε όλο αυτό το πολύτιμο υλικό να εκτίθεται μόνιμα και να συμπληρώνεται.”

Ο κ. Πολίτης πρότεινε ένα χώρο που να συγκεντρωθεί το αρχειακό υλικό από όλα τα αθλήματα , με το κάθε Σωματείο ξεχωριστά. Μίλησε για εκθετήριο στο γήπεδο . Οι άνθρωποι του Τηλυκράτη συμφώνησαν αρκεί να γίνει σωστά και όχι με ημίμετρα. Ο Βασίλης Κατωπόδης από την πλευρά του Τηλυκράτη τόνισε ότι : “Σε συνάντηση που είχα με τον υφυπουργό Αθλητισμού με ενημέρωσε ότι προχωράει το θέμα για το αθλητικό κέντρο . Αν δοθεί ο χώρος , που όλα δείχνουν ότι θα γίνει, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία εκεί να γίνει μία αίθουσα.”

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που