Γνωρίστε τον Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας

Αν ακούσει κανείς το όνομα Νικόπολη, οι σκέψεις του σίγουρα δεν θα έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό. Θα έχουν να κάνουν, κυρίως, με την πλούσια ιστορία του τόπου, που αρχίζει το 31 π.Χ. όταν ο Οκταβιανός Αύγουστος αποφάσιζε να ιδρύσει τη Νικόπολη, όχι μόνο ως ανάμνηση της νίκης του στην εμφύλια ρωμαϊκή διαμάχη με τον Μάρκο Αντώνιο στη ναυμαχία του Ακτίου, αλλά και ως κέντρο ελέγχου στη Δυτική Ελλάδα.

Η ιστορία που κουβαλάει ο τόπος είναι τεράστια και φυσικά αξίζει κανείς να επισκεφθεί την αρχαία Νικόπολη, τα μνημεία του χώρου και φυσικά το μουσείο…

Σε ότι έχει να κάνει με τον συλλογικό αθλητισμό, ο νομός Πρεβέζης, αποτελεί έναν φτωχό συγγενή στην χώρα μας. Με ελάχιστες διακρίσεις, που οι μικροί δεν τις γνώρισαν ποτέ και οι μεγάλοι τις αναπολούν…

Η ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας όμως έρχεται δυναμικά για να κάνει αισθητή την παρουσία της στον χώρο της καλαθοσφαίρισης και να διαφημίσει ακόμα περισσότερο τον (σπάνιας ομορφιάς) τόπο.

Ένας σύλλογος που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και που παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας βλέψεις για πολύ ψηλότερα.

Η ΣΚ Νικόπολη παρουσιάζει δείγματα μιας πολύ σοβαρής και επαγγελματικής ομάδας, αλλά και συνάμα ενός άριστα οργανωμένου αθλητικού συλλόγου που δεν έχει να ζηλέψει πολλά από άλλα σωματεία που αγωνίζονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Λειτουργεί με στόχο , σχεδιασμό, με τους κανόνες του marketing και με μια εθελοντική ομάδα εργασίας αξιέπαινη κ με όρεξη για δημιουργία, που φαίνεται.

Δεν είναι, όμως, μόνο το γεγονός ότι η Νικόπολη Πρέβεζας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, αλλά και ότι πρωτοπορεί και στον οργανωτικό τομέα λαμβάνοντας αξιοθαύμαστες κριτικές για την οργάνωση της αγωνιστικής ημέρας στο γήπεδό τις. Για τις δράσεις ευγενούς άμιλλας, φιλοξενίας και κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζονται ως εφάμιλλες των εθνικών πρωταθλημάτων Basket League και Α2.

Παράλληλα, δίδεται η ευκαιρία σε όλα τα ταλέντα του νομού και όχι μόνο να αναδείξουν τις ικανότητές τους σε τουρνουά 3οn3 που διοργανώνεται σε ανοικτά γήπεδα σε μια πανέμορφη τοποθεσία. Είναι χαρακτηριστικό πως το περυσινό τουρνουά παρακολούθησαν οι σπουδαίοι προπονητές, Σούλης Μαρκόπουλος και Βαγέλλης Αλεξανδρής, ο βετεράνος διεθνής καλαθοσφαιριστής, Ευθύμης Ρεντζιάς, αλλά και οι διαιτητές της Α1, Κωνσταντίνος Μητσόπουλος και Αναστάσιος Πηλοϊδης. Η παρουσία τους αναμφίβολα πρόσθεσε μια ξεχωριστή αίγλη στο τουρνουά, ενώ αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή και για την πόλη.

Δεν είναι μόνο οι αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και το κοινωνικό προφίλ του Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας, καθώς για δεύτερη  συνεχόμενη χρονιά πέρυσι η  οργανωτική επιτροπή του “3on3  Basketball Tournament Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας”  στηρίξε το έργο και την προσπάθεια του Ιατρείου Κοινωνικής Αλλελεγγύης Πρέβεζας. Καθ’ όλη την διάρκεια του τουρνουά  υπήρχε στο χώρο των γηπέδων μπάσκετ “Στάθης Παρούσης” καλάθι συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων με σκοπό την στήριξη των προσφύγων που διαμένουν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων “Πετροπουλάκης” στην Φιλιππιάδα.

Eπίσης ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας έχει γίνει κέντρο αναφοράς για την φιλοξενία που ππροσφέρει στην αντίπαλη ομάδα που επισκέπτεται την Πρέβεζα. Εκτός από το καλωσόρισμα και τον σεβασμό στην αντίπαλη ομάδα, η Νικόπολη τους αποχαιρετά με θέρμη, προσκαλώντας μετά το τέλος της αναμέτρησης, σύσσωμη την αποστολή αυτής: παίκτες, τεχνικό και ιατρικό επιτελείο, συνοδούς και παράγοντες σε μικρό γεύμα με είδη και τρόφιμα των χορηγών του συλλόγου. Με αυτό τον τρόπο δεν επιθυμούν μόνο να είναι φιλόξενοι και καλοί οικοδεσπότες αλλά να προβάλουν παράλληλα τόσο τα παραδοσιακά προϊόντα όσο και τις επιχειρήσεις της πόλης με τις οποίες συνεργάζονται.

Ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης εκτός από τη συμμετοχή και την συνδιοργάνωση αιμοδοσιών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων πράττει τα δέοντα. Μάλιστα, σε πρόσφατο εντός έδρας αγώνα με την ομάδα γειτονικού νομού, τον ΑΓΣ Ιωαννίνων, αποφάσισε να δοθούν και να προσφέρει όλα τα έσοδα του αγώνα ως οικονομική στήριξη σε οικογένεια που αντιμετώπιζε εκ γενετής χρόνιο πρόβλημα υγείας με το τριών ετών παιδί τους.

Συνεχίζοντας την αξιέπαινη προσπάθεια που κάνει, η Νικόπολη Πρέβεζας προβάλλει και πολιτισμικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας της Πρέβεζας. Στην ανάπαυλα πρόσφατου αγώνα με ομάδα της Μακεδονίας  πραγματοποιήθηκε χορευτική επίδειξη με χορούς από τον Πόντο και την Μικρά Ασία, από τον Σύλλογο Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας, στο πνεύμα ανάδειξης των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης αλλά και σε ένδειξη καλής φιλοξενίας προς τη διοίκηση και όλα τα μέλη της φιλοξενούμενης ομάδας.

Ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας θεωρώντας τον αθλητισμό ως σύνθετη και πολύπλευρη κοινωνική διάσταση που δεν περιορίζεται μόνο στην παραγωγή αθλητικού θεάματος και τέλεσης ενός αθλητικού παιχνιδιού, διδάσκει και παραδειγματίζει, ελπίζοντας να έρθει η μέρα που ο τόπος θα φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα κλαμπ της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.

Δείτε επίσης

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Όλοι οι τελικοί και οι κυπελλούχοι – Δείτε τη “Χρυσή Βίβλος”

Η «Χρυσή Βίβλος» των τελικών κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας: 1981-82 ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ-Α.Ο.ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΥ 7-3 1982-83 ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ-ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ 0-2 1983-84 ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ 3-1 1984-85 ΚΕΡΑΥΝΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του τελικού κυπέλλου(Photos)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ένωσης, η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, με κύριο και μοναδικό θέμα της το τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, που θα πραγματοποιηθεί