Δόξα Λευκάδας – Κόροιβος 65-69

Την καταδικαστική, όπως όλα δείχνουν και όσο αναφορά την υπόθεση παραμονή, ήττα γνώρισε η Δόξα Λευκάδας από τον Κόροιβο Αμαλιάδας εντός έδρας με 65-69, σε ένα παιχνίδι που κάλιστα θα μπορούσε να είχε πάρει και η ομάδα της Λευκάδας, αφού πολλές φορές προηγήθηκε με 5 και 7 πόντους, όμως δεν μπορούσε να κρατήσει τις διαφορές, ενώ και στο 63-63, παρά τα λάθη που έκαναν οι φιλοξενούμενοι, δεν κατάφεραν να τα εκμεταλευτούν στην επίθεση. Έτσι ο Μιλουτίνοβιτς εκ΄ των κορυφαίων του παιχνιδιού, σκόραρε τρίποντο για το 63-66 και έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων.

Ο ρυθμός του αγώνα στο α’ μισό ήταν καλός, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν την κατάσταση. Οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου στηρίχθηκαν αρχικά στον Ντέιβιντ Ντόμπλας, ο οποίος πέτυχε μαζεμένους πόντους και μαζί με τον Ιβάν Μάρας αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος. Το προβάδισμα βρισκόταν ως επί το πλείστον στην πλευρά των γηπεδούχων, με το +1 (36-35) της ανάπαυλας να μην τους δίνει πολύ θάρρος για τη συνέχεια.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, με τον Κένι Χολ να παίρνει την σκυτάλη και να κάνει αισθητή την παρουσία του κοντά στο καλάθι. Ήρθε από τον πάγκο στο παιχνίδι, άλλαξε τον ρυθμό στη διάρκεια του σαρανταλέπτου και μαζί με τους Τόντρικ Γκότσερ και Άντριγια Μιλουτίνοβιτς ήταν οι παίκτες που “μίλησαν” στο φινάλε.

Μόλις η Δόξα Λευκάδας έφτασε στο +7 (61-54 στο 31’59”), ο Ντίνος Καλαμπάκος κάλεσε τάιμ άουτ. Κι αίφνης άλλαξε η εικόνα του αγώνα, όπως επίσης το μομέντουμ. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν πολύ γρήγορα εννιά σερί πόντους, με τους αιφνιδιασμούς να αποτελούν το μεγάλο τους όπλο. Έτσι, πήραν το πάνω χέρι στο σκορ (61-63 στο 35’18”), δείχνοντας ικανοί για τη δεύτερη φετινή τους νίκη επί της Δόξας Λευκάδας.

Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου ισοφάρισε άμεσα (63-63 στο 35’41”), αλλά από εκεί κι έπειτα παραδόθηκε στο άγχος. Με 1/6 σουτ και 0/4 βολές, έδωσε το δικαίωμα στον Κόροιβο να “πατήσει” καλύτερα στο παρκέ και σταδιακά να πιστέψει περισσότερο στο “διπλό”. Σε μεγάλο βαθμό ο αγώνας κρίθηκε σε δύο σουτ τριών πόντων, ένα για κάθε ομάδα.

Ο Άντριγια Μιλουτίνοβιτς βρήκε τον στόχο στο 38’42” για να δώσει αέρα τριών πόντων στην ομάδα του (63-66), κάτι που όμως δεν συνέβη με τον Τζάστιν Ρόμπινσον, ο οποίος αστόχησε στο 39’12” μπροστά από τα απλωμένα χέρια του Κένι Χολ. Έκτοτε, οι φιλοξενούμενοι προστάτευσαν το καλάθι τους, ο Μαρκέλ Σταρκς έβαλε μια βολή και “σφράγισε” τη νίκη του Κοροίβου, ο οποίος απομακρύνθηκε σημαντικά από τις τελευταίες θέσεις. Αντίθετα, στον πάτο της κατάταξης παρέμεινε η Δόξα Λευκάδας, που βλέπει την κλεψύδρα να αδειάζει επικίνδυνα.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 36-35, 53-52, 65-69.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Μαρκόπουλος): Σκοτ 14 (2), Άμποτ 8, Ντόμπλας 7, Ρόμπινσον 10 (2), Χάρις 10 (4/13 σουτ), Πεταλωτής, Δεμερτζής, Ψαθάς, Τσαλδάρης 5 (2/8 σουτ), Μάρας 11 (6 ριμπ.).

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Καλαμπάκος): Μιλουτίνοβιτς 19 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Σταρκς 7 (2/12 σουτ, 6 ασ.), Μιχάλογλου, Σπυριδωνίδης 4, Γκότσερ 17 (10 ριμπ.), Σαχπατζίδης, Χατζηνικόλας, Πόλαρντ 4, Χολ 18 (12 ριμπ.).

Share This Post

Δείτε περισσότερα...