Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή του Τηλυκράτη την περίοδο του Ιανουαρίου. Ήρθε στη Λευκάδα έχοντας αφήσει πίσω τη Νίκη Βόλου, στην οποία αν και πήγε με όνειρα και φιλοδοξίες φόρεσε την φανέλα της σε ελάχιστα ματς. Ο λόγος για τον Μάριο Παπαδόπουλο που αγωνίζεται ως μεσοπεπιθετικός και αποκτήθηκε με στόχο να δώσει λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι αλλά και στο σκοράρισμα.

Ο Παπαδόπουλος με θητεία σε Μακεδονικό, Πόντιους Κατερίνης, Αγροτικό Αστέρα, Βέροια, Άρη Θεσ/κης, Πιερικό και Δόξα Δράμας αποτελεί επιλογή του Ανδρέα Παντζιαρά με τον οποίο συνεργάστηκε για τρεις εβδομάδες τον Ιανουάριο του 2016 στους “Μαυραετούς” της Δράμας. Ο γεννημένος το 1992 ποδοσφαιριστής που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο προσαρμογής στη νέα του ομάδα, είναι αυτός από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν τα γκολ του Τηλυκράτη με τον Απόλλωνα Λάρισας και τον Ολυμπιακό Βόλου. Στο ματς με τον πρωτοπόρο Απόλλωνα έστειλε την μπάλα στην “πλάτη” της άμυνας προκαλώντας το γκολ του Περιστέρη (με την συμμετοχή του Τσελάι), ενώ την περασμένη Κυριακή σημάδεψε το κεφάλι του Γεωργάκη πριν η μπάλα καταλήξει στον σκόρερ Ιασωνίδη. Ο προπονητής του Τηλυκράτη που τον πιστεύει και στηρίζει πολλά στις ασίστ του, περιμένει ανάλογη συνέχεια από έναν βιρτουόζο της μπάλας, χαρακτηρισμό που του έχουν αποδώσει όσοι τον έζησαν στις προηγούμενες ομάδες του. Το τεράστιο συν στην περίπτωση του δεξιοπόδαρου ποδοσφαιριστή είναι ότι διαθέτει την εμπειρία να διαχειριστεί καταστάσεις όμοιες με αυτές που συνάντησε ο Τηλυκράτης απέναντι στις δύο ομάδες της κορυφής, αφού το παρελθόν του περιλαμβάνει ομάδες που ζουν με την πίεση.

Το σίγουρο είναι πως το παιχνίδι του Τηλυκράτη χρειάζετε… πινελιές τέχνης. Και “ο Μάριος από την Νέα Ιωνία” όπως τον αποκάλεσε άνθρωπος του Ολυμπιακού Βόλου την Κυριακή, λόγω του περάσματός του από την Νίκη Βόλου, είναι σε θέση να προσφέρει πολλές τέτοιες. Κι όσο περισσότερες είναι αυτές τόσο το καλύτερο για τον Τηλυκράτη και για το μάτι του φίλαθλου κόσμου.

lefkadaweb.gr