Τηλυκράτης: Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Τηλυκράτης


Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το απόγευμα της Τετάρτης 1 Φλεβάρη 2017, στο Εμπορικό Κέντρο «The City» ο Τηλυκράτης, ενώ στα πλαίσια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι Θανάσης Καλαφάτη και Βαγγέλης Κουκούλογλου, για τη συγγραφική τους προσφορά στο σύλλογο και φυσικά ήταν τα κεντρικά πρόσωπα της βραδυάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας κ. Θωμάς Κάρτσακλας, εκπρόσωποι των τοπικών ποδοσφαιρικών σωματείων του νησιού μας, παλιοί παίκτες που έγραψαν ο καθένας τη δικιά του ιστορία στο τοπικό ποδόσφαιρο, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θ. Χαλικιάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κ. Δρακονταειδής και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κ. Σέρβος και Θ. Περδικάρης, ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Σ. Αρβανίτης, ενώ απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ο βουλευτής Λευκάδας κ. Θ. Καββαδάς που έστειλε τους θερμούς του χαιρετισμούς.

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Λευκάδας κ. Θεόφιλος και ιερείς της τοπικής εκκλησίας. Ενώ ο τυχερός της βραδυάς, ήταν ο Γιάννης Πολυχρωνάκης που κέρδισε το φλουρί και πήρε και το ανάλογο τίμητα από τον Γιώργο Βάγενα, εκ μέρους της διοίκησης της ομάδας.

Ο πρόεδρος του σωματείου κ. Τριαντάφυλλος Βλάχος αφού επισήμανε μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο ενός σύντομου απολογισμού της χρονιάς που πέρασε, ότι «το έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μιλά από μόνο του», πρόσθεσε: «Ο Τηλυκράτης έχει βρει το δρόμο του και έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του φίλαθλου και όχι μόνο κοινού ως ένας σύλλογος που υπερασπίζει τις αθλητικές, ηθικές και κοινωνικές αρχές που αρμόζουν στο όνομά του και στον τόπο μας. Έχουμε κερδίσει ξανά το σεβασμό των φίλων και αντιπάλων και από παντού έρχονται θετικά μηνύματα. Επίσης να σας πω ότι θα συνεχίσουμε, και το νέο διοικητικό συμβούλιο με τις νέες προσθήκες εξαίρετων ανθρώπων στο συμβούλιό μας, να εργαζόμαστε με σκληρή δουλειά πάνω στις ίδιες αρχές. Ο Τηλυκράτης δεν έχει να φοβάται τίποτε όσο η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται από τις αρχές και τις αξίες που ξεκίνησαν».

Για το γηπεδικό πρόβλημα που ταλανίζει το σύλλογο είπε: «Η κυριότερη ανάγκη και δύναμη ενός αθλητικού σωματείου του επιπέδου του Τηλυκράτη δεν είναι άλλη από τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Δυστυχώς η έλλειψη αθλητικών υποδομών είναι ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας στο όνειρο της Λευκάδας και του Τηλυκράτη, ώστε να γίνει ένα βήμα παραπάνω και να φτάσει ο αθλητισμός μας και το όνομα της Λευκάδας στην […] του ελληνικού ποδοσφαίρου και του αθλητισμού μας. Εννοώ ότι η ομάδα μας επιτυγχάνει αυτές τις επιτυχίες που επιτυγχάνει με περιφερόμενους τους αθλητές μας, ακόμη και για προπόνηση, μία εδώ και μία εκεί, να το πω έτσι λαϊκά. Μερικές φορές στο Δημοτικό Στάδιο, μερικές φορές στους Σφακιώτες και μερικές φορές στην Πάλαιρο.

Δυστυχώς το Δημοτικό Στάδιο είναι υπερκορεσμένο για να εξυπηρετήσει και άλλες ομάδες. Να δίνει λοιπόν τους αγώνες της αυτή η ομάδα σε αυτές τις συνθήκες, σε ένα αγωνιστικό χώρο ακατάλληλο. Προς αυτή την κατεύθυνση και μέσα στο γνωστό δαιδαλώδες γραφειοκρατικό περιβάλλον ο Τηλυκράτης αγωνίζεται για να εξασφαλίσει αυτό που του ανήκει. Ένα σύγχρονο προπονητικό αθλητικό κέντρο. Ο χώρος υπάρχει. Η νομοθεσία μας το προβλέπει. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, και προς τιμήν τους οι τοπικές και πολιτικές Αρχές εκδηλώνουν έμπρακτα τη βοήθειά τους, ώστε να ξεπεραστούν οι παραπάνω δυσκολίες και το έργο να υλοποιηθεί σύντομα…».

Ο Αντιπρόεδρος του σωματείου κ. Μπάμπης Καλός, που έχει τη χρέωση εκ μέρους του ΔΣ του κοινωνικού έργου, αναφέρθηκε στη σύντομη παρέμβασή του στις δράσεις που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της «κοινωνικής ανταπόδοσης», όπως τη χαρακτήρισε, σε αντιπαράθεση με τον «επιχειρηματικό στόχο και την κοινωνική ευθύνη», και με αφορμή τον γιορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του Τηλυκράτη.

Αυτές είναι: Η δημιουργία μιας Τράπεζας Αίματος το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η θέσπιση ενός βραβείου για την οικονομική ενίσχυση […] από μονογονεϊκή οικογένεια, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των παιδιών για την ανακύκλωση σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το Δήμο Λευκάδας και στα πλαίσια του εορτασμού των 90 χρόνων ένας φιλικός αγώνας των παλαιμάχων του Τηλυκράτη που θα γίνει με κάποια ομάδα που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα και τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για κοινωνικό σκοπό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Κείμενο από kolivas.de

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σε Πασχαλινό τουρνουά βόλεϊ στη Πρέβεζα οι U-16 & U-18 των Ελπίδων

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Γ Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με τη διοργάνωση τουρνουά ακαδημιών αλλά και φιλικών αγώνων των αναπτυξιακών τμημάτων. Τη Κυριακή των Βαΐων 28/4/24