Δόξα Λευκάδας – Προμηθέας Πατρών 73-79

Νέα εντός έδρας ήττα για την Δόξα Λευκάδας, με 73-79, από τον Προμηθέα Πατρών και τα πράγματα στην υπόθεση παραμονή, έχουν αρχίσει και μπλέκουν για τα καλά, αφού η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου, επιζητεί ένα θαύμα στις επόμενες αγωνιστικές και φυσικά, να νικήσει στο επόμενο εντος έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο.

Κι΄ όμως τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για την ομάδα της Λευκάδας των χιλίων προβλημάτων(Μασάμπε και Ταπούτου εκτός), αφού πήρε διαφορά από πολύ νωρίς με +15(19-4), με την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου, να πετυχαίνει το δεύτερό του καλάθι στο 7΄ και η περίοδο να κλείνει 28-15, με εντυπωσιακά ποσοτά ευστοχία από πλευράς γηπεδούχων. Στην δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν πιο ώριμα, μάζεψαν σιγά σιγά την διαφορά με τον Τόντις “οδηγό”, “χτύπησαν” τη Δόξα εκεί που πονάει. Πήραν 2-3 σφυρίγματα παραπάνω, με αποτέλεσμα, να προκαλέσουν φθορά στην γραμμή των ψηλών και κατάφεραν να πάνε στο ημίχρονο με μια πολύ μικρή διαφορά των 4 πόντων, 42-38.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισοροπημένο, οι γηπεδούχοι δεν τα έβαζαν όλα όπως στην αρχή και ο Προμηθέας που είχε μπει για τα καλά στην διεκδίκηση του παιχνιδιού, πέρασε και μπροστά με 51-52 στο 28΄ με τον Τζόουνς, για να έρθει το 56-56 του τρίτου δεκαλέπτου, που οδηγούσε σε ένα θρίλερ τέτρτο δεκάλεπτο. Εκεί, το προβάδισμα στο σκορ, άλλαζε συνέχει από επίθεση σε επίθεση. Ο Τσαλδάρης στο 34΄ έβαλε τη Δόξα μπροστά με 66-61, όμως η ομάδα της Πάτρας μέσα σε ένα λεπτό, πέρασε μπροστά με επιθετική αιχμή τον Μουρ, με 66-67 και μπήκαμε στα τελευταία λεπτά, που ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Η Δόξα πήρε εκ΄ νέου το προβάδισμα με 70-69, όμως ο Γκίκας με ένα μεγάλο τρίποντο έκανε το 70-72 και 1.4ο πριν τη λήξη, ο Φαγιέ διαμόρφωσε το 71-75 για να έχουμε το τελικό 73-79, αφού η Δόξα δεν είχε άλλες λύσεις στην επίθεση.

Πολύ καλό παιχνίδι από Ντομπλάς, που τα έβαλε με τα “θηρία” του Προμηθέα και τον ακολούθησε ο Χάρις επιθετικά. Από τους νικητές, ο Τόντιτς τα έβαλε όλα και ήταν κύρια επιθετική πηγή στην αντεπίθεση του Προμηθέα, σταθερός ο Φαγιέ, ο Γκίκας ανέβηκε στην επανάληψη και έβαλε μεγάλο τρίποντο και ο Μουρ που εμφανίστηκε στο τέλος να “καθαρίσει” για τους φιλοξενούμενους.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Σκοτ 5, Άμποτ 11 (3), Ντόμπλας 18, Ρόμπινσον 9 (1), Χάρις 16 (1 τρίπ., 10 ριμπ., 7 ασ.), Πεταλωτής, Δεμερτζής 2, Γεωργάκης 1, Ψαθάς 2, Τσαλδάρης 9.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ: Παπαντωνίου, Γκίκας 7 (2), Φαγιέ 15 (1 τρίπ., 7 ριμπ.), Σαρικόπουλος 6, Μουρ 12 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Πέττας, Γερομιχαλός, Τόντιτς 20 (3).

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του τελικού κυπέλλου(Photos)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ένωσης, η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, με κύριο και μοναδικό θέμα της το τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, που θα πραγματοποιηθεί