ΠΑΟΚ – Δόξα Λευκάδας: Η συνέντευξη τύπου

Χάρης Μαρκόπουλος (προπονητής Δόξας Λευκάδας): «Παρά τα προβλήματα που έχουμε, προετοιμαστήκαμε καλά για να κάνουμε μία καλή προσπάθεια. Παίξαμε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, ίσως το καλύτερο που έχουμε παίξει φέτος. Κάποια κενά διαστήματα που είχαμε στο τέλος του δεύτερου και στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να δημιουργήσει μία μεγάλη διαφορά, η οποία ήταν πολύ δύσκολο να ανατραπεί.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου, γιατί έκανε μία πολύ σημαντική προσπάθεια. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να δούμε γιατί παρατήσαμε το παιχνίδι και να αναλύσουμε τις αυτόματες σκέψεις που μας δημιουργήθηκαν και δεν μπορέσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στον αγώνα της Τρίτης. Ο δικός μας δρόμος είναι δύσκολος και μοναχικός, αλλά θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για την τακτική του να μην παίξει πολύ ώρα με «καθαρό» πεντάρι: «Τον τελευταίο καιρό κάνουμε προπονήσεις με 6 και με 8 άτομα. Ο Doblas μπήκε στην προπόνηση την Πέμπτη και ο Γεωργάκης αυτή την εβδομάδα. Είναι ένα σχήμα που μα βοηθάει να ανοίξουμε το γήπεδο και μας δίνει περισσότερες επιλογές. Στο Ρέθυμνο μας βγήκε και πιστέψαμε ότι με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού θα είχαμε κάποια πλεονεκτήματα εναντίον του ΠΑΟΚ».

Για το γεγονός ότι μετά το πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν καλή η άμυνα: «Παίζαμε με μία ομάδα, η οποία αυτή την στιγμή σκοράρει γύρω στους 76 πόντους ανά παιχνίδι. Εμείς είμαστε μια ομάδα που στο αμυντικό μας κομμάτι δεχόμαστε πολλούς πόντους, λόγω της απειρίας και λόγω του ότι δημιουργούμε προϋποθέσεις για transition. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε καλή ψυχολογία λόγω των κακών συνεργασιών στην επίθεση και αυτό μας οδήγησε να μην έχουμε συγκέντρωση».

Για την πίεση που νιώθει λόγω της βαθμολογίας: «Μιλάμε για μία ομάδα που ξεκίνησε να δουλεύει μία εβδομάδα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, οπότε σίγουρα ξεκίνησε πιο πίσω από τις άλλες. Αυτή την στιγμή είναι λογικό που είμαστε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Για εμάς αυτό δεν λέει κάτι, εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε. Λόγω συγκυριών δεν ήμασταν απόλυτα έτοιμοι σε δύο κρίσιμα παιχνίδια που είχαμε στην έδρα μας και τώρα προσπαθούμε να καλύψουμε αυτές τις απώλειες. Το πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλο. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες, θα κάνουμε την προσπάθεια μας, χωρίς να έχουμε κάτι να χάσουμε και ελπίζουμε στο τέλος να δικαιωθούμε».

Για την άποψη του για τον ΠΑΟΚ: «Ξεκίνησε μουδιασμένα και σε αυτό έπαιξε ρόλο και το αποτέλεσμα του αγώνα της Τετάρτης. Από εκεί και πέρα ήταν συγκεντρωμένος στους δικούς του στόχους και στο δεύτερο ημίχρονο πήρε με τον τρόπο που ξέρει τη διαφορά. Ο ΠΑΟΚ είναι πάντα ΠΑΟΚ, ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Κάποιες φορές τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι αυτά που θέλει, αλλά νομίζω ότι πάντα ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο».

Γιάννης Ψαθάς (μπασκετμπολίστας Δόξας Λευκάδας): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ, ο οποίος κέρδισε δίκαια. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε την προσπάθεια μας, αλλά δεν καταφέραμε να έχουμε διάρκεια».Για το τι πήγε στραβά στο πλάνο της ομάδας του: «Είχαμε ένα πλάνο να περιορίσουμε τους Mc Fadden και Sibert. Το καταφέραμε μέχρι ενός σημείου, αλλά στη συνέχεια μπήκαν άλλα παιδιά στην εξίσωση και όταν υπάρχει τέτοιος πλουραλισμός στην επίθεση για μια ομάδα σε τέτοια έδρα, τότε είναι πολύ δύσκολο να χάσει».

Σούλης Μαρκόπουλος (προπονητής ΠΑΟΚ): «Η νίκη της Δόξας Λευκάδας επί του Ρεθύμνου στην προηγούμενη αγωνιστική μας αφύπνισε. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι, καθώς ο τρόπος που αγωνίζεται αυτή η ομάδα, με τα κοντά σχήματα και τους νέους παίκτες μας δημιούργησε μεγάλους προβληματισμούς. Παρ’ όλα, αυτά δεν τηρήσαμε σωστά αυτά που είπαμε, δώσαμε χώρο σε βασικούς παίκτες της Λευκάδας προκειμένου να δουν τον καλάθι μας. Σε αντίθεση με εμάς που στην αρχή δεν ήμασταν εύστοχοι, εκείνοι ήταν και μας δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα κλείνοντας τη ρακέτα τους.

Σιγά σιγά, η ομάδα της Λευκάδας έμεινε από δυνάμεις. Εκμεταλλευτήκαμε την αδυναμία της κάτω από το καλάθι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο στην άμυνα μας, όσο και στο να τρέξουμε στην επίθεση να βάλουμε κάποια εύκολα καλάθια και να πάρουμε τη νίκη».

Για τους λόγους που ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα στη δημιουργία στα πρώτα 15 λεπτά: «Για να κάνεις ασίστ σε ένα παιχνίδι πρέπει να βρεις ελεύθερους χώρους και να τρέξεις. Όταν οι αντίπαλοι είναι εύστοχοι, σίγουρα δεν μπορείς να τρέξεις και κατά συνέπεια οι ασίστ θα είναι λιγότερες από το κανονικό. Δεν ήμασταν εύστοχοι στην αρχή, καθώς είχαμε έναν εκνευρισμό, αλλά στη συνέχεια το ξεπεράσαμε».

Για την ευστοχία του ΠΑΟΚ από τη γραμμή των βολών: «Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν είμαστε μία ομάδα που είναι σταθερή σε αυτόν τον τομέα. Όσο κι αν το προσπαθούμε, πιστεύω ότι μεγαλύτερο ρόλο παίζει η ψυχοσύνθεση του αθλητή την στιγμή που βρίσκεται στην γραμμή των ελεύθερων βολών».

Για την προετοιμασία εν όψει του αγώνα με τη Ventspils: «Εμείς την έχουμε δει την ομάδα, αύριο θα τη δουν και οι παίκτες. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αναλύσεις την αντίπαλο στο βίντεο, καθώς δεν γίνεται να κάνουμε προπόνηση μία μέρα μετά τον αγώνα. Είναι δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα, ιδιαίτερα δυνατή στην έδρα της. Παρ’όλα αυτά, εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το αν θεωρεί ότι ο Nenad Miljenovic προσπαθεί να ανεβάσει την ψυχολογία του: «Αλλιώς το βλέπετε εσείς κι αλλιώς εγώ. Εμείς σαν ομάδα προσπαθούμε. Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει με τον τρόπο του. Κάποιος είναι καλός σε έναν συγκεκριμένο τομέα, κάποιος άλλος σε έναν άλλον. Μακάρι να είχαμε έναν παίκτη που θα ήταν άριστος σε όλους του τομείς».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αν η προβολή του βοηθάει το ελληνικό μπάσκετ: «Σίγουρα βοηθάει. Ό,τι προβάλει η τηλεόραση, έχει ως επακόλουθο έναν μιμητισμό, χωρίς αυτό να είναι πάντα θετικό. Θυμηθείτε τι έγινε μετά το 1987 όταν η Ελλάδα κατέκτησε το ευρωπαϊκό. Όλα τα παιδάκια έψαχναν μία μπασκέτα για να βάλουν καλάθι. Είμαστε πολύ τυχεροί ως Έλληνες που έχουμε έναν τέτοιο αθλητή στο ΝΒΑ. Είναι πράγματι πολύ καλός παίκτης, με φοβερή ανατομία του σώματος. Μακάρι να είναι γερό και τυχερό το παιδί και να φτάσει σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο».

Απόλλωνας Τσόχλας (μπασκετμπολίστας ΠΑΟΚ): «Για εμάς ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, λόγω των τραυματιών της αντίπαλης ομάδας που την οδήγησαν να παίξει με ασυνήθιστα σχήματα. Αυτό μας δυσκόλεψε στην αρχή, καθώς δεν μπορέσαμε να διαβάσουμε καλά το παιχνίδι. Στη συνέχεια προσαρμοστήκαμε και μέσα από την άμυνα μας, βάλαμε πιο εύκολα καλάθια, πήραμε τη διαφορά που θέλαμε και φτάσαμε στη νίκη».

Για την προσαρμογή του Thadd Mc Fadden στην ομάδα: «Είναι απολύτως φυσιολογικό να χρειάζεται λίγο χρόνο προκειμένου να προσαρμοστεί. Ο Mc Fadden είναι ένας πολύ καλός παίκτης και πιστεύω ότι στο μέλλον θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα».

Για το τι θα κρατούσε από το σημερινό ματς για τη συνέχεια: «Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε διαφορετικά. Τώρα πρέπει να αρχίσουμε την ανάλυση για το ματς με τη Ventspils. Κρατάμε την άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου που μας έδωσε τη διαφορά. Πρέπει να παίξουμε με την ίδια συγκέντρωση και στη Λετονία, προκειμένου να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ| Παρελθόν ο Πετσίνης από τον Απόλλων Πάργας

Η διοίκηση του Απόλλωνα Πάργας ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Γιώργο Πετσίνη. Αναλυτικά: Ο Απόλλων Πάργας ανακοινώνει την κοινή συναινέσει