Δόξα Λευκάδας: Ο Ψαθάς μίλησε στο gazzetta.gr για τα κατορθώματά του στη Κρήτη!!!!

Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα μπορεί να βρεθεί παίκτης που να πετύχει 27 πόντους με 10/10 δίποντα και ταυτόχρονα να μαζέψει και 10 ριμπάουντ! Ο Γιάννης Ψαθάς ωστόσο φρόντισε να πραγματοποιήσει μια από τις καλύτερες εμφανίσεις παίκτη τη φετινή σεζόν (αν όχι την καλύτερη) και να εκτοξεύσει το Ranking στους 37 βαθμούς!

Ο φόργουορντ της Δόξας Λευκάδας έκανε το…καλύτερο κέρασμα στους συμπαίκτες για την ονομαστική του εορτή, αφού οδήγησε την ομάδα της Λευκάδας σε μια μεγάλη νίκη μέσα στο Ρέθυμνο (86-80), ενώ ανάγκασε τους Κρητικούς στην πρώτη του εντός έδρα ήττα ύστερα από επτά παιχνίδια!

«Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι αυτή η εμφάνιση συνοδεύτηκε από νίκη. Αυτό είναι που με χαροποίησε περισσότερο απ’ όλα» λέει ο μεγάλος πρωταγωνιστής της 13ης αγωνιστικής στην Basket League στο gazzetta.gr και συμπληρώνει: «Δεν μπορώ να πω ότι ένιωθα διαφορετικά σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια. Απλά ήξερα ότι θα έχω αυξημένες υποχρεώσεις μετά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε. Ήμασταν 10 παίκτες, εκ των οποίων ο Τσαλδάρης υπέφερε από γαστρεντερίτιδα, ενώ ο Ταπούτος προέρχονταν από γαστρεντερίτιδα. Γνώριζα ότι θα έπαιρνα περισσότερο χρόνο συμμετοχής και μάλιστα σε μια θέση που δεν την γνωρίζω».

o

Τι ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά όμως; «Μπήκα στο ματς πολύ ψύχραιμα, έχοντας στο μυαλό μου ότι πρέπει να βοηθήσω την ομάδα. Άφησα το παιχνίδι και ήρθε σε εμένα. Και μου βγήκε. Δεν έκανα κάτι άλλο, το ιδιαίτερο. Μπορεί να σημείωσε 27 πόντους, αλλά δεν ήμουν και ο μοναδικός. Ο Τζάστιν (σ.σ. Ρόμπινσον) έβαλε 20 πόντους, ο Χάρις άλλους 15 πόντους. Δεν μπορείς να κερδίσεις μια τόσο καλή ομάδα όπως είναι το Ρέθυμνο αν δεν παίξει όλη ομάδα καλά. Βρεθήκαμε σε καλή μέρα και τα καταφέραμε…»

Ο Ψαθάς έχει τύχει να κάνει καλά ματς με επαρχιακές ομάδες ως παίκτης Κηφισιάς, τόσο με το Ρέθυμνο, όσο και με τον Κολοσσό: «Τυχαίο το γεγονός» μας είπε χαρακτηριστικά και στάθηκε στη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Με αυτή τη νίκη πήραμε ανάσα, ενώ θα είμαστε πολύ καλύτερα και όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι. Γιατί αν σε πάρει από κάτω η μπάλα, μετά τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να έχουμε όλοι υγεία, γιατί μέσα στο 2016 δεν καταφέραμε να κάνουμε προπόνηση πέντε εναντίον πέντε».

Και συνεχίζει: «Αυτή η ομάδα αξίζει να μείνει στην κατηγορία και αυτός είναι και ο μεγάλος μας στόχος. Όχι μόνο για τους παίκτες, αλλά για τους ανθρώπους που την αποτελούν. Μπασκετικά και διοικητικά, η Δόξα είναι παράδειγμα προς μίμηση και η Basket League χρειάζεται τέτοιες ομάδες. Είναι πολύ καλό να υπάρχουν στην κατηγορία υγιή σωματεία. Να πληρώνουν κανονικά και να μπορεί να λειτουργεί σωστά όλη ομάδα…»

Να περιμένουμε ανάλογη εμφάνιση και στο μέλλον από τον 34χρονο φόργουορντ; «Ε, δεν συμβαίνουν αυτά και κάθε μέρα… (γέλια) Αυτό που με απασχολεί είναι να μείνει η ομάδα στην κατηγορία και αν έχω και εγώ από τη πλευρά μου ένα ουσιαστικό κομμάτι σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι πολύ χαρούμενος».

Ο Ψαθάς τελείωσε το ματς έχοντας 27 πόντους με 10/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/1 βολή, 10 ριμπάουντ, 3 τάπες, 2 κλεψίματα και 3 λάθη. Όπως είπε «δεν είδα τη στατιστική μετά το ματς. Είχα χαρεί τόσο πολύ για τη νίκη που το γιόρτασα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Όχι ότι είμαι υπεράνω ή κάτι τέτοιο. Μόνο το βράδυ αργά έτυχε να τους ρίξω μια ματιά, απλά τα στατιστικά δεν μου λένε κάτι. Εμένα με ενδιέφερε η νίκη. Ήταν το καλύτερο δώρο της γιορτής μου» και κατέληξε: «Μείναμε και το γιορτάσαμε στην Κρήτη. Ήταν και ο πρόεδρος, περάσαμε τέλεια. Ελπίζουμε σε ανάλογες στιγμές και στη συνέχεια…»

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που