Δόξα Λευκάδας – Τρίκαλα: Η συνέντευξη τύπου

Γιάννης Καστρίτης (προπονητής Τρικάλων Bc Aries): «Καλησπέρα, χρόνια πολλά και απο μένα και σε οτι έχει να κάνει με τις ομάδες και τους αθλητές πανω από όλα αθλητική υγεία. Σχετικα με το αποψινό παιχνίδι ειναι μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, εκτός έδρας, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχουμε τους ίδιους στόχους. Δεν ήταν ευκολο παιχνίδι για την ομάδα μας , ύστερα απο μια σειρά κακών ψυχολογικά εμφανίσεων, σε εκτός έδρας παιχνίδια, και θέλαμε να δείξουμε ότι δεν είναι αυτή η πραγματική μας εικόνα οταν παίζουμε εκτός των Τρικάλων.

 

Η τεράστια διαφορά που είχαμε στα ριμπάουντ σήμερα αποδεικνύει τη μεγάλη θέληση που είχαν οι παίκτες μας για τη νίκη. Πίστεψαν στην ομαδα και στους εαυτούς τους και μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο που κάναμε την ανατροπή συνέχισαν να παλεύουν στην άμυνα αλλα και σε καθε διεκδικούμενη και χαμένη μπάλα.

 

Κρατάμε τη νίκη, πολυ σημαντική, αλλα το πρωτάθλημα είναι πολύ μακρύ. Η ιστορία της Basket League έχει δείξει ότι δεν συγχωρεί χαλαρώσεις. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και με το κεφάλι χαμηλά να δουλεύουμε σκληρά όπως δουλεύαμε μεχρι σήμερα.Ακολουθεί ενα πάρα πολύ δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι για την ομάδα μας.

 

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να αφιερώσουμε τη νίκη αυτή στον κόσμο μας , πού σε όλο τον πρωτο δύσκολο γύρο είναι δίπλα μας και περίμεναν πως  και πως μια εκτός έδρας νίκη. Τους περιμένουμε στο επόμενο ματς απέναντι στον Κολοσσό, να μας βοηθήσουν να κάνουμε ενα ακόμα βήμα στο δύσκολο φετινό μας στόχο.Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μας και καλή συνέχεια στη Λευκάδα».
Για το όριο των νικών της παραμονής: «Είναι πολυ νωρίς, όποιος το πει αυτή τη στιγμή μόνο μαντεψια μπορεί να κάνει. Η ιστορία έχει δείξει οτι όλα κρίνονται τελευταία στιγμή και ακόμα και στον πόντο».

 

Άγγελος Τσαγκαράκης (μπασκετμπολίστας Τρικάλων Bc Aries): «Ήταν πολυ σημαντικό να κερδίσουμε αυτό το ματς στη Λευκάδα. Δεν είχαμε κερδίσει ποτέ εκτός έδρας και έπρεπε να αρχίσουμε απι κάπου. Η Λευκάδα ηταν μια καλη ευκαιρία για να μπουμε στο δρόμο των νικών. Ξέραμε οτι παίζουν με πολυ ενέργεια εντός έδρας και θα ηταν δύσκολο.

 

Όλες οι ομάδες στην Α1 έχουν ταλέντο, έχουν καλούς παίκτες. Όπως είδατε ο Ταπουτος έβαλε πολλούς πόντους στην αρχή και μας χτύπησε παρα πολυ.Η Λευκάδα είναι σαν εμάς, παίζει για τη σωτηρία, οπότε ήταν πολυ καλό που γυρίσαμε το ματς και πήραμε τη νίκη . Αλλά παίξαμε με τη φωτιά. Είχαμε καρδιά,πολύ μυαλό, μείναμε ήρεμοι, δεν πακικοβληθήκαμε και γυρίσαμε το ματς. Πρέπει να μάθουμε απο αυτο, να παίζουμε καλά και τα σαράντα λεπτά.Είμαι παρα πολύ ευχαριστημένος για την πρώτη εκτός έδρας νίκη.

 

Θα κάνουμε χαρούμενα Χριστούγεννα. Και είμαι ευχαριστημένος για τον κόσμο μας που μας αγαπά και μας στηρίζει».

 

Για τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή: «Όλες οι ομάδες κάτω απο την όγδοη θέση θα παλέψουν. Γιατί μπορεί να κανείς τρείς τέσσερις ήττες στη σειρά και να βρεθείς σε δυσκολη θέση. Και τότε είσαι σε πίεση. Σε έξι εφτά αγωνιστικές ισως ξέρουμε καλύτερα. Αλλά τωρα είναι νωρίς.Ευχαριστούμε πολύ. Χρόνια πολλά».

 

Χάρης Μαρκόπουλος (προπονητής Δόξας Λευκάδας): «Ήταν ένα δύσκολο ματς για μας γιατί αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που δεν είχε να χάσει τίποτα και προέρχεται από καλές εμφανίσεις. Με τις προσθήκες που έχει κάνει έχει προπονηθεί καλύτερα και αντιμετωπιζει καλύτερα κάποιοες καταστάσεις. Εμείς απο την πλευρά μας με μια πολυ δύσκολη καθημερινότητα προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι.

 

 

Για 3 δεκάλεπτα ελέγχαμε το παιχνίδι όπως θέλαμε. Κάναμε πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο βγήκαν τα προβλήματα που έχουμε όλο αυτό το διάστημα. Οι παίκτες μας δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το πλάνο ούτε πνευματικά ούτε σωματικά. Όταν τα Τρίκαλα βάλαν κάποια μεγάλα και εύστοχα σουτ στην αρχή της 4ης περιόδου και επιστρέψαν , αγχωθήκαμε πάρα πολύ, δεν είχαμε καθαρό μυαλό και δώσαμε τη δυνατότητα στην ομάδα των Τρικάλων να κάνει μια πολύ καλή περίοδο και να μας κερδίσει δίκαια.

 

Συγχαρητήρια στην ομάδα των Τρικάλων και καλή συνέχεια. Εμ’ας αυτή η ήττα μας παει πίσω. Το πρωτάθλημα είναι πολύ μακρύ, θέλουμε να δούμε πως θα λύσουμε τα προβλήματα μας και αν φανούμε πιο ανταγωνιστικοί στη συνέχεια».
Για το τι χρειάζεται η ομάδα του: «Σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση και το έχουμε πει. Απο εκει και πέρα θέλουμε να είμαστε και υγιείς. Να δουλεύουμε όλοι μαζί. Χωρίς να θέλω να χρησιμοποιώ δικαιολογίες ποτέ ,τον τελευταίο ενάμιση μήνα, 7 προπονήσεις κάναμε με 10 επαγγελματίες παίκτες. Δεν πρέπει να είναι διακιολογία αλλά πρέπει να δούμε ποια είναι τα προβλήματα μας και να τα λύσουμε για να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια».

 

Για τον Γιώργο Γεωργάκη: «Μέσα Ιανουαρίου θα έχουμε νέα αν μπορεί να μας βοηθήσει ή όχι. Ακόμα χρειάζεται χρόνο, άρχισε και περπατάει, μετά θα αρχίσει το τρέξιμο και μετά θα μπει στο πρόγραμμα τις ομάδος».

 

Για τον τραυματισμό του Μπασάμπε: «Ακόμα είναι πολύ πρώιμο, αύριο θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα».

 

Για το εάν χρειάζεται ψηλό: «Έτσι όπως πήγε το παιχνίδι πιστεύω πως αμα είχαμε ακομα ένα παικτη στην front line θα μπορούσε να βοηθήσει. Για 30 λεπτα ήμασταν ανταγωνιστικοί χωρίς να θέλουμε άλλο παίκτη. Κερδίζαμε και παίζαμε καλα με τους ψηλούς που έχουμε. Αυτο είναι το υπάρχον ρόστερ και με αυτό θα πορευτούμε».

 

Για το εάν είναι αισιόδοξος για την συνέχεια: «Σιγουρα τα πράγματα δεν είναι εύκολα για μας. Απο εκεί και πέρα ο οποιοσδήποτε μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε. Η βαθμολογική συγκομιδή μας αδικεί, αλλά αν μαζευτούμε όλοι μαζι και προπονηθούμε μαζί, όλα μπορούν να συμβούν στο δεύτερο γύρο».

Γιάννης Δεμερτζής (μπασκετμπολίστας Δόξας Λευκάδας): «Χρόνια πολλά σε όλο το κόσμο, καλή χρονιά να έχει. Συγχαρητήρια στα Τρίκαλα για τη νίκη τους. Σα να πάθαμε ένα μπλακ άουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο και δεν ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Είχαμε μια καλή διαφορά, στους 12 πόντους και δεν μπορέσαμε να το διαχειριστούμε. Τα Τρίκαλα κέρδισαν δίκαια.

Είναι μια δύσκολη βραδιά για εμάς, αλλά θα συμφωνήσω με τον προπονητή μου, ότι το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα και αυτή την στιγμή, η βαθμολογική συγκομιδή μας αδικεί. Πρέπει να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να πάρουμε τις νίκες που χρειάζεται».

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Δελτίο Τύπου ΑΓΑ Εύαθλος Λευκάδας-Νυδριού(Photos)

ο ΔΣ του σωματείου συγχαίρει τον Διεθνή Εκπαιδευτή Ταεκβοντο Καββαδία Ευστάθιο για ακόμα  ένα πτυχίο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αυτήν την φορά στο ΚΙΚ ΜΠΟΞ. 

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σε Πασχαλινό τουρνουά βόλεϊ στη Πρέβεζα οι U-16 & U-18 των Ελπίδων

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Γ Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με τη διοργάνωση τουρνουά ακαδημιών αλλά και φιλικών αγώνων των αναπτυξιακών τμημάτων. Τη Κυριακή των Βαΐων 28/4/24