Α1 Γυναικών| Τσίκληρας: “Πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω”

Ο Άγγελος Τσίκληρας, προπονητής του Πανιωνίου, έκανε δηλώσεις στο lefkadasportnews.gr μετά το παιχνίδι με τη Νίκη Λευκάδας, όπου ο Ιστορικός ηττήθηκε με 61-56 και στάθηκε στην απειρία που υπάρχει στην Α1, στο πως πρέπει να κάνουν το κάτι παραπάνω όλοι και πως θέλει μια νίκη εκτός έδρας για να τονωθεί η ψυχολογία τους.

Πιο αναλυτικά:

Για την αντίδραση που έδειξαν στο -16, και ότι κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι: “Αυτό είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει αυτή την ομάδα. Κάναμε ίσως το χειρότερό μας παιχνίδι αυτές τις 6 πρώτες αγωνιστικές, αν εξαιρέσεις το Τερψίθεα. Τα παιδιά δείχνουν ότι πραγματικά, αφενός ότι μας λείπει η εμπειρία στην κατηγορία της Α1 και για αυτό δεν μπορούμε να διαχειριστούμε κάποιες καταστάσεις. Από την άλλη έχουν τη δυναμική, το σθένος, το θάρρος, την πυγμή σε δύσκολες καταστάσεις να αλλάζουν την κατάσταση του παιχνιδιού. Αν είχαμε ίσως ένα λεπτό παραπάνω, τα πράγματα να ήταν λίγο διαφορετικά.

Μας μένει μια πικρία, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. το μπάσκετ έτσι είναι κάποιος κερδίζει, κάποιος χάνει. Το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό για εμάς. Πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το ηθικό των παιδιών. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ δυνατά, πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά, ότι πρέπει να δουλέψουν, να κάνουν το κάτι παραπάνω, για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερες εμφανίσεις και αποτελέσματα στην Α1.”

Για το φετινό επίπεδο της Α1: “Τα παιχνίδια όπως βλέπεται, αν δείτε τα σημερινά, αλλά και πιο παλιά αποτελέσματα κρίνονται σε μια, δύο, τρεις φάσεις. Σίγουρα, το επίπεδο στο πως το παιχνίδι εξελίσσεται, από άποψης σασπένς και διακύμανσης του σκορ, είναι ίσως από τα καλύτερα που έχουν υπάρξει και αυτό δίνει μια “άγρια” ομορφιά στο παιχνίδι. Εμείς είμαστε μια νεανική ομάδα, το λέμε, χωρίς να ακούγεται πάντα σαν δικαιολογία. Δεν έχουμε την εμπειρία της Α1. Τα παιδιά δουλεύουν πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο και στις προπονήσεις και στα επίσημα παιχνίδια, μας λείπει το κάτι παραπάνω. Πρέπει να κάνουμε μια νίκη εκτός έδρας, τι χρειαζόμαστε για ψυχολογικούς λόγους. Συνεχίζουμε.”

Share This Post

Δείτε περισσότερα...