Ολυμπιακός Βόλου – Τηλυκράτης 2-0 (video)

Ήταν ανώτερος ο Ολυμπιακός Βόλου και το απέδειξε στο παιχνίδι με τον Τηλυκράτη. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν εύκολα με 2-0 την ομάδα της Λευκάδας στο Πανθεσσαλικό, σημειώνοντας δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο με τους Δωματά στο 27′ και Φλίγκο στο 44′, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν σε ρυθμό ρελαντί, δίχως να σημειώσουν κάποιο άλλο τέρμα. Ήλεγχαν, ωστόσο, απόλυτα το ματς, ενώ ήταν το πρώτο ματς που δέχθηκαν τέρμα. Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, που τον διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 2ου ομίλου.

 

Και τα δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού και δημιούργησε αρκετές φάσεις μπροστά από την εστία του Τηλυκράτη, όμως, δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα. Μετά το 25’ ο Παναγιώτης Τζαναβάρας «ανακάτεψε» την τράπουλα μεσοεπιθετικά, περνώντας τον Δωματά στην αριστερή πτέρυγα και φέρνοντας τον Μπρίτος στον άξονα, ενώ διατήρησε τον Ναστέφσκι στα δεξιά.

Ο Δωματάς από εκείνο το λεπτό ήταν ο παίκτης που πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι και τον οδήγησε στην επίτευξη δύο τερμάτων. Ο μεσοεπιθετικός των «ερυθρόλευκων» ήταν μόνιμος κίνδυνος από τα αριστερά, είτε με τις διεισδύσεις του στην περιοχή των φιλοξενούμενων, είτε με τις σέντρες τους από τα πλάγια.

Έξι λεπτά από την έναρξη της αναμέτρησης, ο Σταύρου έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, όμως, η αδύναμη κεφαλιά του Οικονόμου πέρασε άουτ, όπως και το μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Δωματάς στο 9’. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει ψηλά, αλλά το ανάποδο ψαλίδι του Κωστόπουλου μπλόκαρε με ευκολία ο Καραγκούνης, ενώ το σουτ του Μανάλη από τα αριστερά, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τηλυκράτη.

Στο 23’ η κεφαλιά του Φλίγκου από το ύψος του πέναλτι κατέληξε στα χέρια του Καραγκούνη. Το γκολ για τον Ολυμπιακό Βόλου ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Δωματάς με απευθείας εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, όμως, η μπάλα πέρασε την τελική γραμμή του τέρματος και ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Χιώτης, έδειξε τη σέντρα. Στο 31΄ το μακρινό σουτ του Γεωργάκη μπλόκαρε εύκολα ο Κατσούλης, ενώ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καραγκούνη. Με τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, ο Οικονόμου έβγαλε ωραία μπαλιά στον Δωματά, με τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού να σεντράρει ιδανικά από τα αριστερά και τον Φλίγκο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετική κεφαλιά, γράφοντας το 2-0.

Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο μέρος

Ο Ολυμπιακός Βόλου αν και ήταν καλύτερος του Τηλυκράτη και στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπόρεσε να πετύχει και τρίτο τέρμα στην αναμέτρηση, όμως, κατάφερε να διατηρήσει την εστία του ανέπαφη.

Στο 48΄ η κοντινή κεφαλιά του Μπρίτος πέρασε λίγο άουτ, ενώ το σουτ του Ναστέφσκι από σέντρα του Μπρίτος, ένα λεπτό αργότερα, έδιωξε ο Καραγκούνης. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, το σουτ του Καταγή από πλεονεκτική θέση, βρήκε στο σώμα του Σταύρου, καταλήγοντας κόρνερ.

Στο  65′ σημειώθηκε σπουδαία ευκαιρία για τον Τηλυκράτη, καθώς ο Πολυχρονάκης μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Πέντε λεπτά πριν από τα ενενήντα, το σουτ του Ορφανού μπλόκαρε ο Κατσούλης, ενώ στο 87’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τοντόροφ κατέληξε άουτ.

Σκόρερ: 27’ Δωματάς, 45’ Φλίγκος

Κίτρινες: 26’ Δωματάς – 28’ Καραγκούνης, 72’ Κοντογιάννης

Διαιτητής: Χιώτης (Τρικάλων)

Βοηθοί: Τζάνης, Κωτούλας (Τρικάλων)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Σταύρου, Μανάλης, Τέλλος, Κωστόπουλος, Πότσι, Οικονόμου, Δωματάς, Ναστέφσκι (66’ Ευθυμιάδης), Μπρίτος 73’ Μπρίτος), Φλίγκος (83’ Αναστασίου).

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Καραγκούνης, Βρεττός, Καταγής, Πολυχρονάκης, Ιασωνίδης, Μπουρδούβαλης, Κοντογιάννης, Κτενάς (66’ Ορφανός), Γεωργάκης (55’ Σιδέρης), Τοντόροφ, Μακρυγιάννης (46’ Κούσης).

πηγή: goalpost.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που