Τηλυκράτης: Αυτός ήταν “κλεισμένος”, αλλά χάλασε τελευταία στιγμή.

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο υπάρχουν αρκετές ιστορίες με τις οποίες μπλέκουν οι παράγοντες των ομάδων, αλλά και αθλητές, ενώ και πολλές “τελειωμένες” υποθέσεις, δεν έχουν αίσιο τέλος, καθώς όλο και κάτι προκύπτει την τελευταία στιγμή.

Μία τέτοια ιστορία υπήρξε και στην τωρινή περίοδο στο στρατόπεδο του Τηλύκράτη, με τον Ιβοριανό αμυντικό, Σουλειμάν Γουατάρα, που επέλεξε το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας του Βελγίου, αντί για το νησί της Λευκάδας και τον Τηλυκράτη.

Ο 26χρονος(23/10/1994), θεωρούνταν “κλεισμένος” από τους ανθρώπους των “κυανέρυθρων”, όσο και από τον εκπρόσωπό του και πολλοί ήταν αυτοί που τον περίμεναν να τον δουν στην “πρώτη” της ομάδας, καθώς είχε διαρεύσει το όνομά του, όμως πιθανόν ο παίχτης δεν θα ντυθεί ποτέ στα “κυανέρυθρα”.

Η μεταγραφή “χάλασε” στο…και πέντε, αφού άπαντες των περίμεναν στη Λευκάδα, καθώς σε ταξίδι που έκανε στη Γαλλία ο ίδιος ο παίχτης, χωρίς να το ξέρει ο μάνατζέρ του, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα στη Β΄ Βελγίου.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Θέμα στον Alpha και στην εκπομπή της Σ. Παπαϊωάννου το «ταξίδι ζωής» του νεαρού ποδοσφαιριστή του Φωκικού.

Τον Σεπτέμβριο, η Εθνική Ομάδα Αστέγων της Ελλάδας κατέκτησε το Μουντιάλ Αστέγων, το οποίο διοργανώθηκε στην Ολλανδία.

Η Σοφία Παπαϊωάννου και οι δημοσιογράφοι της εκπομπής παρακολουθούν τις ζωές αυτών των νέων που κάποια στιγμή στη ζωή τους έμειναν άστεγοι αλλά αγωνίστηκαν, επιβίωσαν και χάρισαν στην souleymmannΕλλάδα και τον εαυτό τους αυτό το σημαντικό Κύπελλο. Οι «360°» διηγούνται τη συγκλονιστική ιστορία ενός νεαρού πρόσφυγα που κατάφερε μέσα από την ομάδα αστέγων να αναδειχτεί σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Με την κάμερα της εκπομπής κάτω από γέφυρες, μέσα σε καταυλισμούς και σκοτεινά σοκάκια παρουσιάζεται ο αγώνας και η ελπίδα γι’ αυτούς τους νέους που κατάφεραν να ξεφύγουν από τον δρόμο και να φτάσουν στην κορυφή του κόσμου.

Για την δική του ιστορία μίλησε στην κάμερα του Alpha και ο παίχτης του Φωκικού, Soyleymane Ouattara.

«Bρέθηκα εγκαταλελειμμένος στην Κωνσταντινούπολη, Φεβρουάριο, μέσα στο καταχείμωνο, εγώ που κατάγομαι από την Ακτή Ελεφαντοστού που κάνει ζέστη. Είχα 10-20 ευρώ περίπου με τα οποία αγόραζα κρουασάν, νερό και επιβίωνα. Η διατροφή εκείνη την στιγμή δεν ήταν προτεραιότητά μου. Περπατήσαμε πολλά χιλιόμετρα και μετά πήραμε φουσκωτό για να διασχίσουμε το ποτάμι που συνδέει την Ελλάδα και την Τουρκία. Περίπου 250 χιλιόμετρα κάναμε».

Φθάνοντας στην Αθήνα συνέχισε να ζει άστεγος «ήταν επικίνδυνο αλλά δεν είχα άλλη επιλογή. Ήξερα ότι πρέπει να παλέψω για να επιβιώσω. Εκείνη τη στιγμή δεν είχα την επιλογή να σκεφτώ το ποδόσφαιρο. Είχα εγκαταλείψει το όνειρό μου».

Μετά από 1,5 χρόνο στο δρόμο λαμβάνει άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

«Άρχισα να σκέφτομαι ξανά το θέμα του ποδοσφαίρου»

«Άρχισα να σκέφτομαι ξανά το θέμα του ποδοσφαίρου. Mετά από έναν αγώνα με την ομάδα αστέγων, ένας ατζέντης με πρόσεξε και με ρώτησε αν θέλω να παίξω ποδόσφαιρο επαγγελματικά. Του είπα ότι αυτό είναι το όνειρό μου».

Λίγο αργότερα στη ζωή του ήρθε ο Φωκικός. «Θέλω να αποτελέσω παράδειγμα για τον κόσμο. Να του πω ότι μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες αλλά πρέπει να μην το βάζουμε κάτω, να έχουμε πίστη, να κοιτάμε μπροστά».

ΟΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ

Ο Σουλειμάν Γουατάρα στην Ελλάδα, έχει αγωνιστεί στη Γλυφάδα, στην Επισκοπή, στο Φωκικό και στον Αστέρα Βλαχιώτη.

 

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του τελικού κυπέλλου(Photos)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ένωσης, η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, με κύριο και μοναδικό θέμα της το τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, που θα πραγματοποιηθεί