Η Ολυμπιακή Φλόγα έστειλε το μήνυμά της και από τη Λευκάδα

Με μία λαμπρή τελετή που σαγήνεψε το κοινό, η Λευκάδα υποδέχθηκε σήμερα την Ολυμπιακή φλόγα πυ άναψε στην Αρχαία Ολυμπία χθες και ξεκίνησε το ταξίδι της για τους 31ους Ολυμπιακού αγώνες που θα γίνουν στο Ρίο της Βραζιλίας.

Την Ολυμπιακή Φλόγα σαν ανθρώποι της Παράδοσης, του Αθλητισμού, του Πολιτισμου και των Τεχνών, την υποδεχθήκαμε με τα αθλητικά σωματεία να την προστατεύουν καθώς και με χορευτικά συγκροτήματα, μπροστά στην εστία που υπήρχε στο πνευματικό κέντρο.

Οι δικοί μας Λαμπαδηδρόμοι κατά σειρά ήταν οι Φίλιππος Γουρούνας, ο Φώτιο Κούρτης, η Κάρμεν Γράψα και η Κορίνα Πολίτη.

Για τους συμβολισμούς της Ολυμπιακής Φλόγας μίλησε ο δήμαρχος, Κώστας Δρακονταειδής ενώ στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών «Ρίο 2016», βραζιλιάνος, Μάρκος Ελίας «Είμαι εντυπωσιασμένος από την υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας στην Λευκάδα», είπε ο βραζιλιάνος εκπρόσωπος δηλώνοντας μεγάλη τιμή για την Βραζιλία να διοργανώνει για πρώτη φορά τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Ιωάννης Καρράς εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς ολόκληρης της Ολυμπιακής επιτροπής στην Λευκάδα, στην ομιλία του εκτός των άλλων διευκρίνισε ότι «’όλη η τελετή της αφής που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία, της λαμπαδηδρομίας σε όλη την Ελλάδα, της τελετής παράδοσης στις 27 Απριλίου που θα γίνει στο Ολυμπιακό στάδιο δεν στοίχισε στον Ελληνικό λαό ούτε ένα ευρώ. Τα έξοδα καλύφθηκαν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και χορηγούς.»

Συγχαρητήρια στο Δημο Λευκάδας, αλλά και σε όλους όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η λαμπρή τελετή.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που