ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 67 -60

Σπουδαία νίκη που την χρειαζόνταν η ομάδα της Δόξας Λευκάδας, συνοδευόμενη από πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, πέτυχε η ομάδα του Φώτη Τακιανού, με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Φάρο Κερατσινίου και με σκορ 67-60.

Γράφει ο Τίμος Φίλιππας

Σε ένα παιχνίδι, που το κύριο χαρακτηριστικό του ήταν η δύναμη και τα όπλα των δύο ομάδων οι άμυνες, ήρθε το θετικό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους που έκαναν την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, με την τριάδα Πεταλωτή, Χρυσόπουλο και Πετρόπουλο να βγάζουν φουλ ενέργεια και να δηλώνουν παρών, με το Καρύδα και Τσαλδάρη να “σκοτώνουν” το Φάρο στην επίθεση και με εμφάνιση – μήνυμα προς τους αντιπάλους τους αν κατορθώσουν εν τέλει να καταλάβουν μία από τις θέσεις που οδηγούν στα Play Off.

Το παιχνίδι εξ αρχής ήταν σκληρό και φάνηκε πως οι δύο ομάδες θα πάνε χέρι-χέρι. Καμία από τις δύο δεν μπορούσε να ξεφύγει κι οι άμυνες και των δύο έδιναν ρεσιτάλ. Οι παίκτες και των δύο τα έδιναν όλα στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού, όμως επιθετικά έβρισκαν πολύ δύσκολα το δρόμο προς το καλάθι. Το καλάθι του Πετρόπουλου στην εκπνοή της πρώτης περιόδου έδωσε το προβάδισμα του ενός πόντου (14-13) έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, πριν κάτσουν οι δυο ομάδες στους πάγκους για τις οδηγίες.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν και το χειρότερο για την ομάδα της δόξας και στις δύο άκρες του παρκέ. Στην άμυνα δέχθηκε 21 πόντους(τους περισσότερους και στις τέσσερις περιόδους), ενώ στην επίθεση σκόραρε μόλις 11. Ο Φάρος έμοιαζε πως είχε το πρώτο λόγο κι ότι το παιχνίδι θα πάει όπως αυτός το θέλει. Η κακή εικόνα των γηπεδούχων σ’ αυτό το σημείο του παιχνιδιού φαινόταν να μην μπορεί ν’ αλλάξει και λύση να μην μπορεί να βρεθεί. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 25-34, με τους γηπεδούχους να προβληματίζονται και να θέλουν να ξεχάσουν τη δεύτερη περίοδο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους παίκτες του Φώτη Τακιανού να θέλουν να ανατρέψουν τη κατάσταση και τους φιλοξενούμενους να θέλουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η διοίκηση της Δόξας βράβευσε τον Μιχάλη Κακιούζη για την προσφορά του στο άθλημα. Αγωνιστικά, το όπλο της Δόξας στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν η άμυνα, κάτι που ήταν και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν και πολλά περιθώρια στους αντιπάλους τους κι η εικόνα του παιχνιδιού είχε πλέον αλλάξει. Ο χαρακτήρας του ντέρμπι επανήλθε και το φινάλε του αγώνα αναμενόταν αγχωτικό. Σκορ τρίτης περιόδου 44-45.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό που ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο κι έμοιαζαν να ανατρέπουν πλήρως τη κατάσταση. Συνεχίζοντας τη σκληρή αλλά κι εξαιρετική τους άμυνα, πέτυχαν ορισμένα μεγάλα σουτ που έριξαν στο καναβάτσο την ομάδα του Φάρου. Όταν πλέον το παιχνίδι έχει μπει στο τελευταίο του λεπτό και με το σκορ στο 60-58, ο Τσαλδάρης σκόραρε με ένα απίστευτο τρίποντο εκτός ισορροπίας πάνω σε άμυνα, ακριβώς στη λήξη της επίθεσης, κάνοντας το 63-58. Από εκεί και πέρα, έπειτα από άστοχες επιθέσεις των φιλοξενούμενων και με την ευστοχία των γηπεδούχων από τη γραμμή των βολών, ήρθε το τελικό 67-60.

Μετά τα όσα συνέβησαν τη περασμένη βδομάδα στη Καλλιθέα με αντίπαλο τον Εθνικό, όλοι στη ΔΟΞΑ ήθελαν για πολλούς λόγους τη νίκη απέναντι στη κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα της κατηγορίας. Η σπουδαία αυτή νίκη εν τέλει ήρθε και μάλιστα σε συνδυασμό με μια πολύ πειστική εμφάνιση ενόψει της συνέχειας, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Την ερχόμενη αγωνιστική η ομάδα της Δόξας ταξιδεύει ως την Πάτρα για να μετρήσει τις δυνάμεις της με ακόμα έναν ισχυρό αντίπαλο, τον Προμηθέα Πατρών.

Δεκάλεπτα:14-13, 25-34, 44-45, 67-60
Διαιτητές: Παναγιώτου-Τσούνας-Δαρλαμήτσος

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Τακιανός): Βαγενάς, Τραϊανός , Καρύδας 13 (3), Πετρόπουλος 2, Χρυσόπουλος 8, Μανούσος 3, Κανονίδης 8, Κέντζο 13 (1), Πεταλωτής, Τσαλδάρης 20 (3)

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Πολέμης): Παπαδόπουλος 5 (1), Παπαμακάριος 2, Καράμπουλας 16 (2), Πετροδημόπουλος 2, Λιακόπουλος 14, Αγγελόπουλος 8, Κομποδιέτας 11 (3), Σκορδίλης 2, Κατούφας.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Όλοι οι τελικοί και οι κυπελλούχοι – Δείτε τη “Χρυσή Βίβλος”

Η «Χρυσή Βίβλος» των τελικών κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας: 1981-82 ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ-Α.Ο.ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΥ 7-3 1982-83 ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ-ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ 0-2 1983-84 ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ 3-1 1984-85 ΚΕΡΑΥΝΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του τελικού κυπέλλου(Photos)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ένωσης, η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, με κύριο και μοναδικό θέμα της το τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, που θα πραγματοποιηθεί