FINAL FOUR ΛΕΥΚΑΔΑ 18-20/3: Δηλώσεις από Νίκο Δουβίτσα και Θεοδώση Βαφιά

Το τεχνικό δίδυμο της Νίκης Λευκάδας, ο Νίκος Δουβίτσας και ο άμεσως συνεργάτης του Θεοδώσης Βαφιάς, μίλησαν στο lefkadasportnews, στα πλαίσια τον αφιερωμάτων που κάνει το site για το final four της Λευκάδας, στις 18-20 Μαρτίου.

Οι δύο τους δέχθηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας και εξέφρασαν αυτά που θέλουν να δουν από το Final Four, που το περιμένουν και οι δύο με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Νικός Δουβίτσας, αναλυτικά:

Υπάρχουν προγνωστικά σε αυτά τα παιχνίδι: Φαβορί για μένα είναι ο Ολυμπιακός. Από εκεί και πέρα είναι μια σειρά από νοκ αουτ αγώνες και όταν υπάρχει νοκ άουτ, ξέρεις οτι απ΄ ευθείας πάς τελικό και διεκδικείς το κύπελλο. Από εκεί και πέρα κάποιοι προπονητές, θα αλλάξουν κάποια πράγματα, θα προσπαθήσουν να έχουν κάποια κλειδιά, τα οποία σε νοκ άουτ αγώνα, αν έχεις λίγο ψυχολογία, ο αντίπαλος δεν πάει τόσο καλά και σου μπουν κάποια σουτ, γίνονται εκπλήξεις. Ας μη ξεχνάμε αυτό που είχε κάνει ο Πρωτέας Βούλας, που ήταν ομάδα Α2 και πήρε το κύπελλο. Αλλά όπως και είπα φαβορί για μένα είναι ο Ολυμπιακός.

Θεωρείς ότι αλλάζουν πράγματα στις προετοιμασίες των ομάδων: Θεωρώ, ότι δεν αλλάζει η προετοιμασία στις ομάδες. Απλά η κάθε ομάδα και ειδικά τα αουτσάιντερ, θα προσπαθήσουν να δώσουν κάποια πράγματα στους αντιπάλους, ειδικά ο ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό και αν βγει και το πετύχει, να μπορέσει να χτυπήσει τον αγώνα. Γιατί κακά τα ψέματα ο Ολυμπιακός δεν χτυπιέται. Ο αντίπαλος πρέπει να είναι πάρα πολύ καλός και ο Ολυμπιακός καλός για να τον χτυπήσει. Ενώ το άλλο ζευγάρι Παναθηναϊκός – Αθηναϊκός, είναι πιο βατό παιχνίδι για τον Αθηναϊκό. Αλλά το πλεονέκτημα το έχει ο Παναθηναϊκός, λόγω του ότι ο Αθηναϊκός υστερεί στις θέσεις των ψηλών παιχτριών.

Το μήνυμά σου στον κόσμο: Ο κόσμος που θα παρακολουθήσει το παιχνίδι μέσα στο γήπεδο, ξέρω ότι είναι μπασκετικός κόσμος. Θα έχει μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα το γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει κάτι μέσα στο γήπεδο. Απλά στον κόσμο που θα έρθει να δημιουργήσει επεισόδια και να βγάλουν τον οπαδισμό και χουλιγκανισμό τους, αυτό που θέλω να τους πω και πρέπει να τους πούμε όλοι μας είναι ότι δεν έχουν θέση στη Λευκάδα. Γιατί η Λευκάδα είμαι σίγουρος, εκτός ότι μέσα στο γήπεδο θα είναι πολύ οργανωμένη, αλλά εκτός γηπέδου θα είναι επίσης οργανωμένη όσο αναφορά τα θέματα ασφαλείας, οπότε είναι κρίμα να έρθουν και να δημιουργήσουν εντάσεις και να χαλάσει αυτή η ωραία γιορτή.

Ο Θεοδώσης Βαφιάς αναλυτικά:

Υπάρχουν προγνωστικά σε αυτά τα παιχνίδι: Θεωρητικά επειδή ότι νοκ άουτ τα παιχνίδια, θα έπρεπε να πούμε ότι δεν υπάρχουν προγνωστικά. Σε κάθε περίπτωση όμως θα έδινα ένα προβάδισμα στην ομάδα του Ολυμπιακού, καθώς και μέσα από το πρωτάθλημα, μας έχει δείξει ότι είναι η πιο δυνατή ομάδα στην Ελλάδα, οπότε αν κάποιος πρέπει να πάρει τον τίτλο του φαβορί αυτός θα ήταν ο Ολυμπιακός.

Θεωρείς ότι αλλάζουν πράγματα στις προετοιμασίες των ομάδων: Οι ομάδες αυτές έχουν παίξει όλες από 2 φόρες μεταξύ τους στο πρωτάθλημα. Οι προπονητές και οι παίχτριες έχουν δει βίντεο των αντιπάλων ομάδων αρκετά. Πιστεύω ότι δεν είναι πολλά τα πράγματα που μπορείς να κρύψεις εν οψει αυτών των παιχνιδιών. Παρόλα αυτά και οι 4 προπονητές πολύ άξιοι τεχνικοί. Ελπίζω και εγώ κάτι καινούργιο να μας δείξουν, προκειμένου να δούμε και κάτι ενδιαφέρον επιπλέον από αυτό που έχουμε δει ως τώρα από αυτές τις ομάδες. Το κίνητρο για το κύπελλο είναι μεγάλο, γιατί είναι ένας τίτλος, όπως και το πρωτάθλημα. Είναι οι τέσσερις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα που θα διαγωνιστούν γι το κύπελλο. Οπότε πιστεύω αν μπορέσουν οι προπονητές να παρουσιάσουν και κάτι καινούργιο θα προσθέσει ενδιαφέρον στις αναμετρήσεις.

Το μήνυμά σου στον κόσμο: Είναι μια πρωτόγνωρη για την περιοχή διοργάνωση. Μια διοργάνωση σε ένα άθλημα που θα διαγωνιστούν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες στη χώρα. Το θέαμα είναι το υψηλότερο που μπορούμε να δούμε στην Ελλάδα, όσο αναφορά το γυναικείο μπάσκετ. Οπότε καλό είναι να έρθουν οι φίλαθλοι να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια. να ενισχύσουν τις ομάδες τους αν υπάρχουν προτιμήσεις και να απολαύσουν τα ματς σε όσο το δυνατόν πιο ειρηνικό και αθλητικό κλίμα.

Οι Χορηγοί μας για το Final Four

armatas_logo armatas_logo
GAZIS_logo-143 GAZIS_logo-143
LOGO_PETERS LOGO_PETERS
SAILINN-LOGO_13 SAILINN-LOGO_13

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πανλευκάδιος| Συγχαρητήρια στον Ερμή Καναλίου

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Ερμή Καναλίου, για την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας. Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους δούλεψαν σκληρά γι’ αυτή