Κυπελλούχος ο Εθνικός Φιλιππιάδας (7-6 στα πέναλτυ, 0-0 κ.α., 1-1 παρ.)

Ο Εθνικός Φιλιππιάδας είναι ο νέος κυπελλούχος της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας αφού στον σημερινό τελικό επικράτησε του Τηλυκράτη Λευκάδας με 7-6 στα πέναλτι (0-0 κ.α. 1-1 στην παράταση). Ο Ορφανός στο 95΄με πλασέ έβαλε τους τυπικά φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ, αλλά ο Άτσκα με κεφαλιά στο 109΄οδήγησε τις δύο ομάδες στα πέναλτι. Εκεί οι παίκτες του Εθνικού Φιλιππιάδας αποδείχθηκαν πιο εύστοχοι και με 7-6 πήραν την πρόκριση.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αφού και οι δύο ομάδες στο βωμό του τροπαίου, θυσίασαν το θέαμα και στο πρώτο πράγμα που έδιναν προσοχή, ήταν οι άμυνες και σε συνδυασμό με τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, λιγοστές ήταν οι στιγμές μπροστά από τις εστίες του Μπαντή και του Σκιαδά και στα 120 λεπτά του αγώνα.

Ο Τηλυκράτης είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, όταν από κόρνερ ο Κτενάς πετάχτηκε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο Εθνικός, απάντησε με τετ α τετ που δεν αξιοποίησε προς το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45λεπτο η εικόνα του παιχνιδιού, δεν άλλαξε καθόλου. Οι μονομαχίες στο χώρο του κέντρου έδιναν, ο Εθνικός Φιλιππιάδας, απείλησε με τον Γήττα λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού. Ο Τηλυκράτης, απειλούσε κυρίως με στημένες φάσεις και με αιχμή του δόρατος τον Σιδέρη και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση.

Εκεί ο Τηλυκράτης μπήκε πιο παθιασμένα και δυνατά και σε μία ωραία προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Καταγή Γ., ο Σιδέρης, έδωσε παράλληλα στον Ορφανό που έρχονταν από πίσω και έκανε το 1-0 στο 95΄ λέπτο και όλοι πίστεψαν ότι η ομάδα του Άγγελου Μπέκα θα είναι αυτή που θα σηκώσει το κύπελλο.

Όμως ο Εθνικός με τον Άτσκα, δεν είχε πει την τελετυαία του λέξη και στο 109΄ λεπτό σε μία ανύποπτη φάση, έφερε το παιχνίδι στα ίσια και οδηγηθήκαμε στην διαδικασία της “ρώσσικης ρουλέτας”, όπου ο Ηλιάς Μαγκάκης, είδε τους παίχτες του να ευστοχούν σε όλες τις εκτελέσεις και σηκώνουν την κούπα για 6η φορά στην ιστορία τους.

Η διαδικασία των πέναλτι

Παπαρούνας 1-0

Καταγής Γ. 1-1

Κόμνος 2-1

Γεωργάκης Ι. 2-2

Άτσκα 3-2

Καταγής Λ. 3-3

Διαμαντόπουλος 4-3

Σιδέρης 4-4

Χρηστογιάννης 5-4

Ιασωνίδης 5-5

Παπαβασιλείου 6-5

Ορφανός 6-6

Δημουλιάς 7-6

Σκαμνέλος απέκρουσε ο Μπαντής

Διαιτητής: Μπαΐλης

Βοηθοί: Κωνσταντίνου-Γκαρτζονίκας

4ος Γκόυμας

Εθνικός Φιλιππιάδας (Ηλίας Μαγκάκης): Μπαντής, Χρηστογιάννης, Διαμαντόπουλος, Δημουλάς, Κόμνος, Λέντζος, Κολιάκης (46΄Παπαβασιλείου), Μαζιώτης (83΄Άτσκα), Μάλιος, Γήτας, Λάππας (46΄Παπαρούνας).

Τηλυκράτης Λευκάδας (Άγγελος Μπέκας): Σκιαδάς, Σκαμνέλος, Μπουρδούβαλης (113΄Γεωργάκης Γ.), Καταγής Λ., Ιασωνίδης, Καταγής Σ., Περιστέρης (60΄Ορφανός), Κτενάς, Σιδέρης, Καταγής Γ., Μακρυγιάννης (80΄Γεωργάκης Ι.).

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Δελτίο Τύπου ΑΓΑ Εύαθλος Λευκάδας-Νυδριού(Photos)

ο ΔΣ του σωματείου συγχαίρει τον Διεθνή Εκπαιδευτή Ταεκβοντο Καββαδία Ευστάθιο για ακόμα  ένα πτυχίο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αυτήν την φορά στο ΚΙΚ ΜΠΟΞ. 

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σε Πασχαλινό τουρνουά βόλεϊ στη Πρέβεζα οι U-16 & U-18 των Ελπίδων

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Γ Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με τη διοργάνωση τουρνουά ακαδημιών αλλά και φιλικών αγώνων των αναπτυξιακών τμημάτων. Τη Κυριακή των Βαΐων 28/4/24