Τηλυκράτης: Το μεγαλύτερο ματς της ζωής του…μέχρι το επόμενο

Ξεκινώντας με τον τίτλο… ναι είναι κλισέ, έχει χιλιοειπωθεί. Τον λένε, τον ακούτε και τον διαβάζεται συνέχεια για τα πάντα. Αλλά, στην περίπτωσή μας, είναι μια μεγάλη αλήθεια κυρίες και κύριοι και μικρά παιδιά.

Ο Τηλυκράτης, ο Ιστορικός, ο “Ναύαρχος” καλείται αύριο στην Φιλιππιάδα, να παίξει το μεγαλύτερο ματς της ιστορίας του μέχρι το επόμενο. Έμειναν μόνο 90 λεπτά μακρυά από το πρωτάθλημα. Μιά νίκη από το εισιτήριο της διεκδίκησης στη Β΄ Εθνική.

Β΄ εθνική….το γράφω και δεν το πιστεύω. Και αν για πολλούς θεωρούν ότι δεν είναι και τόσο μεγάλο επίτευγμα. Αφήστε εμένα να πιστεύω άλλα πράγματα.

Μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά και κατά προσωπική άποψη θα μπορούσε να είχε “καθαρίσει” την μπουγάδα του πρωταθλήματος νωρίτερα. Αλλά να αναλογιστείτε πως είναι μακρύ το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολος ο πρωταθλητισμός. Υπάρχουν παιδιά στην ομάδα που κάνουν διπλοβάρδιες. Υπάρχει κόσμος που χαλάει τον πολύτιμο χρόνο του για να είναι όλα έτοιμα. Είμαστε επαρχία. Αν κάτσεις και τα σκεφτείς όλα αυτά….τότε σίγουρα θα συμφωνήσετε μαζί μου.

Σκεφτείτε λίγο που ήταν αυτή η ομάδα πριν λίγα χρόνια, όταν έφτασε ένα βήμα πριν την καταστροφή. Σκεφτείτε πως ο κορμός της σημερινής διοίκησης, που είναι σταθερή εδώ και χρόνια, την κράτησε όρθια. Απλοί άνθρωποί που τους ένωσε η αγάπη και το πάθος τους για την ομάδα και το ποδόσφαιρο και όχι επαγγελματίες παράγοντες, δούλεψαν χρόνια με ότι οπλα είχαν, για να φτάσουμε στην αυριανή μέρα. Οι “κυανέρυθροι” πλέον δε “κοιτάνε” μόνο ταξίδι, αλλά αύριο “βλέπουν” και τον προορισμό.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, η συμμετοχή της ομάδας στα μπαράζ της Β΄ Εθνικής, είναι σπουδαίο επίτευγμα για τη Λευκάδα και τον Αθλητισμό της. Με τον Τηλυκράτη, το μεγαλύτερο πρευσβετή του Λευκαδίτικου αθλητισμού, που έρχεται από το μακρύ παρελθόν για ένα σπουδαίο μέλλον.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...