Δόξα Λευκάδας: Ο Βαγγέλης Τζόλος στο basketa.gr

Ο Βαγγέλης Τζόλος ήταν «μαγικός» στην νίκη της Δόξας Λευκάδας κόντρα στον Δούκα, φτάνοντας σε ρεκόρ καριέρας, και μίλησε στο Basketa.gr για την εμφάνισή του, τη συνεργασία του με τους Νίκο Λιακόπουλο, Δημήτρη Τσαλδάρη και Κώστα Κατωπόδη, καθώς και την πρόκληση του Χολαργού.

Εμφάνιση… ζωής! Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς, αυτήν που πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Τζόλος, κάνοντας «σμπαράλια» την άμυνα του Δούκα και οδηγώντας εκ του ασφαλούς τη Δόξα Λευκάδας, σε ένα αποτέλεσμα που τη διατηρεί ζωντανή στη «μάχη» των playoffs ανόδου, «κυνηγώντας» την Καστοριά μαζί με τον επίσης έκτο Εθνικό. Ο 26χρονος γκαρντ τελείωσε το παιχνίδι με 31 πόντους (8/9 δ.), τέσσερα ριμπάουντ, έξι ασίστ, δύο κλεψίματα και δύο μπλοκ, σε μία στατιστική γεμάτη, ενδεικτική μίας ηγετικής παρουσίας στο παρκέ.

Ο Έλληνας «άσσος», που βρίσκεται και μεταξύ των κορυφαίων της 22ης αγωνιστικής, μιλώντας στο Basketa.gr, ανέφερε σχετικά με την εμφάνισή του, ότι «νιώθω πολύ καλά, προσωπικά. Η ομάδα με εμπιστεύεται και μου δίνει χρόνο, ενώ είμαι συμπαίκτης με έναν άνθρωπο σαν τον Νίκο Λιακόπουλο, που με μαθαίνει πολλά πράγματα. Κάθε μέρα, δίπλα του, είναι κι ένα διαφορετικό μάθημα», σχολίασε.

Το όνομα του Λακόπουλου θα το ανέφερε για ακόμη μία φορά, μαζί με αυτό του Δημήτρη Τσαλδάρη, ως ένα από τα κίνητρα που δέχθηκε για να μετακινηθεί στη Λευκάδα, έχοντας περάσει την προηγούμενη χρονιά στη Stoiximan.gr Basket League με την φανέλα της τότε «νεοφώτιστης» Κύμης. «Αυτό που με έκανε να πω το “ναι”, ήταν ότι η Δόξα δημιουργούσε μία ομάδα με σπουδαίους στόχους, “κυνηγώντας” αρχικά την είσοδο στα playoffs ανόδου και στη συνέχεια την ίδια την άνοδο. Αποτελείται, επίσης, από ανθρώπους που είναι δίπλα σου σε οτιδήποτε χρειαστείς, για να στο παρέχουν, ενώ είναι σπουδαίο που βρίσκομαι δίπλα σε παίκτες, όπως ο Νίκος Λιακόπουλος και ο Δημήτρης Τσαλδάρης, έχοντας τη δυνατότητα να μάθω πολλά», μας ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Δόξα, πάντως, πασχίζει ακόμη μετά από το αρκετό χαμένο έδαφος της αρχής της χρονιάς, με τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη στον πάγκο, με τη «βαριά» ήττα από τον Χολαργό στις 2/12 του περασμένου έτους να φέρνει στη θέση του τον Κώστα Κατωπόδη. Ο Βαγγέλης Τζόλος είναι αισιόδοξος, επισημαίνοντας ότι «έχουμε κάνει σπουδαίες νίκες στη διάρκεια της σεζόν, έχουμε χάσει όμως και παιχνίδια που δεν έπρεπε. Είμαστε έκτοι αυτή τη στιγμή και πρέπει στα επόμενα οκτώ παιχνίδια, να πάρουμε τις νίκες που θα μας χαρίσουν μία θέση στα playoffs». Η άποψή του για τον κόουτς Κατωπόδη, που έχει προωθήσει με τον καιρό τη δική του φιλοσοφία, είναι πως «είναι ένας καλός προπονητής και, φυσικά, ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι αλήθεια ότι του αρέσει να παίζουμε ένα πιο ελεύθερο μπάσκετ, αλλά ο κόουτς Κατωπόδης μας εμπιστεύεται για αυτού του είδους το παιχνίδι και φροντίζει πάντοτε να έχει την ψυχολογία μας στα ύψη».

Μπροστά στη Δόξα προβάλλει η δύσκολη αποστολή του Χολαργού, που προέρχεται από την ήττα στο «Π. Σαλπέας» από τον Εθνικό. «Ο Χολαργός είναι, μετά το Περιστέρι, η καλύτερη ομάδα της Α2 κατά τη γνώμη μου, ένα ένα φοβερό σύνολο κι έναν εξαιρετικό προπονητή. Είναι μία έμπειρη ομάδα, αλλά εμείς έχουμε κάνει, όπως ανέφερες κι εσύ, σπουδαίες νίκες και μακριά από το σπίτι μας. Πιστεύω στην ομάδα μου, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να είναι αμφίρροπο», είπε ο Βαγγέλης Τζόλος, για μία Δόξα Λευκάδας που έχει αποδείξει, ότι μπορεί να τα καταφέρει και μακριά από την έδρα της, αλλά ενδεχόμενη ήττα της στα Βόρεια προάστια και ταυτόχρονο «διπλό» της Καστοριάς στην Τρίπολη, επί του Αρκαδικού, θα κάνει πιο δύσκολο το έργο της. Γι’ αυτό και, όπως τονίζει ο ίδιος, «μία τέτοια νίκη θα μετρούσε… διπλά για εμάς. Όχι μόνο θα μείνουμε κοντά σε θέση playoffs, αλλά θα έχουμε και το πλεονέκτημα του γεγονότος, ότι θα είμαστε μία από τις ελάχιστες ομάδες, που θα έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον Χολαργό».

Photo Credits: Thomas Pappas

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Δελτίο Τύπου – 2ος Καλλιγώνιος Δρόμος

2οςΚαλλιγώνιος Ημιμαραθώνιος   Ο 2οςΚαλλιγώνιοςΗμιμαραθώνιος και οι παράλληλοι αγώνες (9χλμ, παιδικός 1 χλμ και 1000μ SpecialOlympics)πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στη Λευκάδα στις 24 Μαρτίου 2024