Δουβίτσας: “Εστιάσαμε στο περιορισμό των λαθών”

Ο προπονητής, της Νίκης Λευκάδας, μίλησε στο lefkadasportnews.gr με αφορμή τον αγώνα με τη Δάφνη Αγ. Δημητρίου, που κρίθηκε με θετικό αποτέλεσμα για τα κορίτσια του, ύστερα από 6 παρατάσεις…

Πώς ένοιωθες όταν τελείωσε ο αγώνας;

Μετά τη νίκη που έκανε η ομάδα μας με τη Δάφνη ήμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Η κούραση για μένα ήταν κυρίως ψυχολογική, ιδιαίτερα τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, πίστευα όμως ότι μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή και η νίκη μας αντάμειψε, ύστερα από 70 λεπτά αγώνα.
Τι ήταν αυτό που έλεγες στις παίχτριές σου, για να συνεχίσουν να παλεύουν;
Προσπαθούσαμε να δώσουμε στα κορίτσια ξεκάθαρα τα σωστά κλειδιά για την επίτευξη του στόχου, που δεν ήταν άλλος από τη νίκη. Εστιάσαμε παράλληλα σε επίθεση και άμυνα, προσπαθώντας να τους εξηγήσουμε πόσο σημαντικό ήταν να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα λάθη μας.


Πως αντιμετώπισες τα προβλήματα κόπωσης και φάουλ που υπήρχαν;
Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Δυστυχώς δεν έχουμε μεγάλο rotation, επομένως αυτό που κάναμε ήταν να έχουμε το βασικό μας sender, την Whitted, να μαρκάρει μια παίχτρια που να μην παίζει στη ρακέτα έτσι ώστε να μην φορτωθεί με φάουλ, και το πετύχαμε αφού έμεινε στο παιχνίδι μέχρι τέλους.Οι υπόλοιπες αθλήτριες, με μικρές αλλαγές για γρήγορη ξεκούραση, έδιναν την απαραίτητη ενέργεια στον αγώνα και κάλυπταν την άμυνα.
Η σκληρή προπόνηση που γίνεται, έπαιξαν ρόλο στην αντοχή που είχε η ομάδα;
Η προετοιμασία που ακολουθεί μια ομάδα είναι πολύ βασικό κομμάτι για την φυσική κατάσταση των αθλητριών. Ακόμα πιο σημαντικό ρόλο παίζουν οι προπονήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Εμείς όσο έχουμε υγιείς αθλήτριες προπονούμαστε πολύ δυνατά και προετοιμαζόμαστε για το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι πολύ σημαντικό που την φετινή αγωνιστική σεζόν συνεργάζομαι με τον Θωμά Ζαβιτσάνο, έναν έμπειρο και ικανό προπονητή.
Πως βλέπετε το μέλλον της ομάδας, μετά τη χθεσινή νίκη…Μπορείτε 4άδα;
Σαφέστατα μια τέτοια νίκη μας δίνει ένα avantage και ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Σύμμαχος μας στην κατάκτηση της 4ης θέσης είναι το πρόγραμμά μας και ο καλός ρυθμός που έχει η ομάδα. Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι πολύ δύσκολο γιατί κάποιες ήττες του πρώτου γύρου μας έχουν στοιχίσει, επιπλέον τα roster κάποιων, από τους έτερους διεκδικητές της ίδια θέσης, είναι πιο δυνατά και δίκαια βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις του πίνακα κατάταξης.
Ζητήσαμε το σχόλιο του για την διοίκηση της ομάδας, που άλλαξε Πρόεδρο το καλοκαίρι;

Είναι σημαντικό να τονίσουμε το ρόλο της διοίκησης στην πορεία της ομάδας μας. Η παρούσα διοίκηση είναι δίπλα στις αθλήτριες και στους προπονητές ύστερα από κάθε νίκη αλλά και κάθε ήττα, έχοντας έναν ουδέτερο χαρακτήρα προσπαθεί να καλύψει όλες μας τις ανάγκες. Οι παίκτριες της Νίκης έχουν δίπλα τους τον Team manager, Κώστα Φραγκούλη, που αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς του για να εξασφαλίσει όσα χρειάζονται τα κορίτσια ώστε να είναι έτοιμες για τις προπονήσεις τους. Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας ότι η ομάδα είναι συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις τις (αθλήτριες, προπονητές, έξοδα αποστολών, manager κ.τ.λ.) και για αυτό οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο στην πρόεδρο του σωματείου, Γεωργία Λάζαρη, που ασχολείται προσωπικά με την οργάνωση της ομάδας.

Τέλος, όσο αναφορά το ότι ο ίδιος ο κόουτς Δουβίτσας, έχει παίξει 4 παρατάσεις ως παίχτης και 6 ως προπονητής;

Είναι διαφορετικό να το ζεις σαν παίχτης και διαφορετικό σαν προπονητής. Το βλέπεις διαφορετικά. Σίγουρα, είναι κάτι που δεν το είχα φανταστεί όταν ξεκίναγα το μπάσκετ.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Δελτίο Τύπου ΑΓΑ Εύαθλος Λευκάδας-Νυδριού(Photos)

ο ΔΣ του σωματείου συγχαίρει τον Διεθνή Εκπαιδευτή Ταεκβοντο Καββαδία Ευστάθιο για ακόμα  ένα πτυχίο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αυτήν την φορά στο ΚΙΚ ΜΠΟΞ. 

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σε Πασχαλινό τουρνουά βόλεϊ στη Πρέβεζα οι U-16 & U-18 των Ελπίδων

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Γ Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με τη διοργάνωση τουρνουά ακαδημιών αλλά και φιλικών αγώνων των αναπτυξιακών τμημάτων. Τη Κυριακή των Βαΐων 28/4/24