Α2 Ανδρών: Οι κορυφαίοι της 9ης αγωνιστικής

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών βρίσκεται στην 9η αγωνιστική του, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αυτόν που έσπασε το tendex, και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Νίκος Λιακόπουλος

Ο απόλυτος ηγέτης της Δόξας. Μετά από μια ταραγμένη εβδομάδα, και την αλλαγή προπονητή, ο 34χρονος γκαρντ απέδειξε τις ηγετικές του ικανότητες, οδηγώντας μαεστρικά την ομάδα της Λευκάδας σε ένα μεγάλο διπλό στο Ιβανώφειο απέναντι στον πανίσχυρο στην έδρα του, Ηρακλή. Ο Λιακόπουλος είχε 18 πόντους με 5/6 βολές, 5/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 8 ασίστ, έχοντας την καθοριστική ασίστ στον Καλαμπάκα για το 70-74, και το λει απ της νίκης στα 21” πριν το τέλος, με ατομική ενέργεια.

2.Άγγελος Τσάμης

Μαγική εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ, ο οποίος έσπασε τα κοντέρ στην εύκολη νίκη του Χολαργού απέναντι στον Δούκα. Ο Τσάμης σε 31 λεπτά συμμετοχές έφτασε σε εμφατικό double-double, έχοντας 17 πόντους με 6/8 βολές, 4/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 14 ασίστ, 2 κλεψίματα, 6 ριμπάουντ και 1.143 αξιολόγηση, δείχνοντας ότι αποτελεί βασικό παράγοντα στην πορεία πρωταθλητισμού που πραγματοποιεί η ομάδα του Στέργιου Κουφού.

3.Νικ Παύλος

Μετά από μια μέτρια σεζόν στο περσινό Παγκράτι, ο ομογενής γκαρντ/φόργουορντ αναζήτησε την καλύτερη λύση για τον ίδιο τη φετινή σεζόν, έχοντας μείνει πλέον ελεύθερος από την ΑΕΚ, στην οποία δεν αγωνίστηκε ουσιαστικά ποτέ, και η ίδια τον δάνεισε σε Δούκα και Παγκράτι αντίστοιχα. Έτσι, την φετινή σεζόν συμφώνησε στα τέλη Οκτωβρίου με το Ψυχικό, όπου δείχνει να έχει βρει τον ρόλο του, έχοντας σε 7 παιχνίδια 11,9 πόντους και 5,6 ριμπάουντ. Στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας των Βορείων προαστίων στο κλειστό της Νεάπολης απέναντι στην ΑΕΛ, είχε 18 πόντους με 3/5 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο, και δυο καθοριστικά τρίποντα, με τα οποία διαμόρφωσε το εύθραυστο 52-54 σε 52-60, κερδίζοντας την θέση στην πεντάδα στο νήμα, από τον εξαιρετικό, Μιχάλη Πολυτάρχου, ο οποίος είχε 24 πόντους με 6/9 τρίποντα και 4 ασίστ στη νίκη του Περιστερίου με τον Παπάγου.

4.Σπύρος Διαμαντόπουλος

Στα 34 του χρόνια, και στην τέταρτη του σεζόν με τα «πορτοκαλί» του Αμύντα, ο Σπύρος Διαμαντόπουλος συνεχίζει να αποτελεί τον ηγέτη της ομάδας του Υμηττού, έχοντας 13,9 πόντους και 3,9 ριμπάουντ σε 9 παιχνίδια. Στο παιχνίδι με τον Αρκαδικό στην Τρίπολη ο έμπειρος φόργουορντ ήταν απολαυστικός έχοντας 27 πόντους με 7/8 βολές, 1/1 δίποντο, 6/12 τρίποντα, 8 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο, και οδηγώντας την ομάδα του σε μια άνετη πορεία, στην δεύτερη της σεζόν στην κατηγορία.

5.Γιώργος Τσιάρας

Ο Μάριος Ματαλών δεν υπολογιζόταν λόγω τραυματισμού, ο Άλεξ Άκερ δεν είχε ένα από τα καλά του απογεύματα, μένοντας στους 3 πόντους και αποχωρόντας με 5 φάουλ, αλλά ο Δημήτρης Παπαδόπουλος βρήκες τις λύσεις που ζητούσε στο πρόσωπο του Γιώργου Τσιάρα, ο οποίος μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε ένα μεγάλο παιχνίδι. Ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ είχε 29 πόντους με 12/14 βολές, 4/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1.374 στην αξιολόγηση, οδηγώντας τον Απόλλωνα Πατρών σε σπουδαίο διπλό στην Καρδίτσα.

Προπονητής

Κώστας Κατωπόδης

Από φευγάτος, προπονητής της εβδομάδας. Αυτά έχει κάποιος φορές η μοίρα του προπονητή, και έτσι ο Κώστας Κατωπόδης από υποψήφιος να βρεθεί χωρίς δουλειά, ανέλαβε να καθοδηγήσει την Δόξα Λευκάδας στην Θεσσαλονίκη, παίρνοντας μεγάλη νίκη από τον Ηρακλή, με τους παίκτες να παίζουν και για αυτόν, δείχνοντας του εμπιστοσύνη, όπως δήλωσε και στην συνέντευξη του στο basketa.gr ο Νίκος Λιακόπουλος. Ο coach Κατωπόδης δεν είναι πρωτάρης, έχοντας πέρυσι διατελέσει πρώτος προπονητής στο Παγκράτι, και επί σειρά ετών δεξί χέρι του Ντίνου Καλαμπάκου.

photo credit : eurokinissi.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΜΠΑΣΚΕΤ

Elite League:Το πρόγραμμα των playoffs

Η δράση στα playoffs της Elite League Ερρίκος Ντυνάν αρχίζει. Την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη (17 και 18 Απριλίου) θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες στις

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ’ Εθνική: Αποτελέσματα 31ης αγωνιστικής – Βαθμολογία – Επόμενη

Συνεχίστηκε την Κυριακή (14/4) το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, με τις αναμετρήσεις της 31ης αγωνιστικής. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Αστέρας Πετριτή – ΠΟ Φήκης