A2 Ανδρών: Στους κορυφαίους της 1ης αγωνιστικής, Λιακόπουλος – Χατζηκυριακίδης

Στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α2 ξεχώρισε η εύκολη νίκη της Δόξας στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, αλλά και οι επιτυχίες των Αμαρουσίου και Παπάγου κατά την επιστροφή τους μετά από αρκετά χρόνια στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία. Οι κορυφαίοι της ημέρας ήταν:

1. Κίκι Κλαρκ: Ο Αμερικάνος σούπερ σκόρερ έδωσε με το… καλημέρα τα διαπιστευτήρια του. Αυτά που έκανε σε μόλις 19 λεπτά συμμετοχής στην άνετη εκτός έδρας επικράτηση του Περιστερίου στη Λάρισα δεν έχουν προηγούμενο. Μόνο στο πρώτο ημίχρονο και σε 14 λεπτά συμμετοχής είχε 31 πόντους, με 9/9 τρίποντα και tendex 2.273! Στο δεύτερο δεν χρειάστηκε να παίξει παρά λίγα λεπτά (συνολικά έπαιξε 19΄) και τελείωσε τον αγώνα με 31 π. (2/2 β., 1/1 διπ., 9/10 τριπ., 2 ριμπ.). Χωρίς δεύτερη σκέψη ο καλύτερος ξένος του πρωταθλήματος…

2. Νίκος Λιακόπουλος: Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε τη περσινή σεζόν, με άλλη πλέον φανέλα. Ο πρώην γκαρντ του Φάρου Κερατσινίου και νυν της Δόξας Λευκάδας ήταν ο ηγέτης των νησιωτών στη νίκη επί του Απόλλωνα, σε ένα ματς που ήταν ντέρμπι μόνο στα χαρτιά… Ο έμπειρος άσσος τελείωσε το παιχνίδι με 21 πόντους (3/5 β., 6/12 διπ., 2/2 τριπ.), 3 ριμπ., 3 ασ. και 9 κερδισμένα φάουλ

3. Νίκος Τσούτσος: Δικαίωσε εξ’ αρχής τον Βαγγέλη Βλάχο που τον έφερε στον Εθνικό λίγο πριν το τέλος του καλοκαιριού. Ο 35χρονος σμολ φόργουορντ με τη τεράστια εμπειρία στην Α2, έβαλε τη… σφραγίδα του στην αγχωτική νίκη των Πειραιωτών επί της Καστοριάς καθώς μπορεί να μην έβαλε δίποντο (0/2), όμως απο τα 6.75 έβλεπε το καλάθι σα… βαρέλι καθώς είχε 21 πόντους με 7/9 τρίποντα.

4. Γιώργος Μπάκας: Στα 37 του, ο πολύπειρος φόργουορντ/σέντερ αποτελεί μια άκρως αξιόπιστη λύση και η εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στον Αρκαδικό, βοήθησε τα μέγιστα το Μαρούσι να πετύχει τη πρώτη του φετινή νίκη. Ο άσσος των “κιτρινόμαυρων” πέτυχε 19 πόντους (1/1 β., 9/9 διπ., tendex 1134) σε μόλις 16.45΄΄.

5. Πέτρος Μελισσαράτος: Ο Παπάγου έσπασε το… ρόδι και νίκησε στο πρώτο του ματς στην Α2 μετά από 14 χρόνια τον Δούκα στο “Δαίς”. Ο 24χρονος σέντερ ήταν καθοριστικός, αφού έκανε εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Εντυπωσιακός ο απολογισμός του: “21 πόντοι (7/8 β., 7/8 διπ.), 3 ριμπ., 1 ασ., 4 κοψ. και 1124 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Προπονητής της αγωνιστικής – Λευτέρης Χατζηκυριακίδης

Όσοι περίμεναν ντέρμπι στη Λευκάδα ανάμεσα στη Δόξα και τον Απόλλωνα Πάτρας, δύο ομάδες με ιδιαίτερα υψηλές φιλοδοξίες φέτος, διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Η Δόξα μετέτρεψε σε… περίπατο το θεωρητικά δύσκολο παιχνίδι της πρεμιέρας και ασφαλώς μεγάλη είναι η συμβολή του προπονητή της. Ο πρώην τεχνικός των Μαχητών Δόξας Πεύκων έχει “χτίσει” ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο στο όμορφο νησί του Ιονίου και δείχνει ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό. Ο χρόνος βέβαια είναι ο καλύτερος κριτής σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του Χατζηκυριακίδη είναι άκρως θετικά.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ

Ζητάει προσωπικό το Monato στο Κάθισμα(pics)

Άτομα για να στελεχωθεί το προσωπικό της καλοκαιρινής σεζόν, σε ένα ευχάριστο και ιδανικό περιβάλλον, ζητάει η επιχείρηση του ΜΟΝΑΤΟ στο ΚΑΘΙΣΜΑ. Οι ειδικότητες που