Νίκη Λευκάδας| Νίκος Δουβίτσας “Να πάμε εξίσου καλά και καλύτερα από πέρυσι”

Δηλώσεις για την προετοιμασία, την χρονιά που μας έρχεται και το ρόστερ που έχει στα χέρια του, έκανε ο προπονητής της Νίκης Λευκάδας, Νίκος Δουβίτσας, που ηγείτε για ακόμη μια χρονιά καιτρίτη στην Α1, την προσπάθεια.

Πως είναι οι πρώτες μέρες προετοιμασίας:

Η εβδομάδα που ξεκινήσαμε προετοιμασία από την αρχή ξέραμε ότι θα είναι λίγο δύσκολη, λόγω, ότι δεν έχουμε τις ξένες στην Λευκάδα. Από εκεί και πέρα είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που κάνουν τα κορίτσια. Αυτό που προσπαθούμε, είναι να βάλουμε κάποιους κανόνες στην άμυνα και στην επίθεση, ούτως ώστε όταν θα έρθουν οι ξένες μας να μπορέσουν να προσαρμοστούν πιο γρήγορα, ίσως και οι Ελληνίδες να τις βοηθήσουν σε αυτή την κατάσταση.

Τι στυλ παιχνιδιού θέλετε να παίξετε τι φετινή περίοδο που έχουν γίνει τόσες αλλαγές στο ρόστερ και αν θα είναι διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές:

Το στυλ που περιμένω να δώ, είναι το ίδιο. Δεν έχω αλλάξει κάτι. Πήραμε πάλι αθλητικές παίχτριες, πήραμε Ελληνίδες που αντικατέστησαν τα κορίτσια που έφυγαν και είναι εξίσου καλές παίχτριες και σε κάποιες θέσεις και καλύτερες παίχτριες από αυτές που έφυγαν. Εμείς περιμένουμε να δούμε μια ομάδα που θα είναι πολύ πιεστική στην άμυνα. Στην επίθεση θα προσπαθήσουμε όπως κάθε χρονιά να τρέξουμε και να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε κάποιες καταστάσεις, όπως που προσπαθούσαμε κάθε χρόνο με κάποιες παίχτριες που έχουν πλεονεκτήματα. Αυτό θα προσπαθήσουμε και φέτος, να είμαστε μαχητικοί μέσα στη Λευκάδα. Πέρυσι κάναμε 9 νίκες στο πρωτάθλημα(σ.σ. Μόνο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός νίκησαν), θα προσπαθήσω φέτος να χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδι και να πάμε πολύ καλύτερα φέτος μέσα στην έδρα από ότι πέρυσι.

Αυτή η τρίτη χρονιά στην Α1, τι σηματοδοτεί για τη Νίκη Λευκάδας, για σένα προσωπικά, αλλά και το νησί της Λευκάδας:

Λένε ότι η τρίτη χρόνια είναι καθοριστική να εδραιωθεί στην κατηγορία που παίζει, είτε είναι Α1, είτε Α2. Εγώ, θεωρώ ότι εδραίωση της ομάδας όταν ανεβαίνει κατηγορία, γίνεται από την πρώτη χρονιά. Γιατί συνήθως οι ομάδες που ανεβαίνουν, αυτές που δεν εδραιώνονται, πέφτουν από την πρώτη χρονιά. Το καλό με εμάς είναι ότι την πρώτη χρονιά, κάναμε μια αρκετά καλή πορεία. Πέρυσι η χρονιά που κάναμε ήταν πάρα πολύ καλή και με τη συμμετοχή μας στο Φάιναλ φορ. Φέτος, πιστεύουμε να πάμε το ίδιο εξίσου καλά, αν και όλες οι ομάδες έχουν παρουσιάσει καλύτερα ρόστερ από την προηγούμενη χρονιά. Θεωρώ και για μένα και για την ομάδα μου, είναι μια ευκαιρία να δείξει ότι τα δύο χρόνια στην Α1, δεν ήταν τυχαία και ούτε η τύχη, ούτε θέμα εμπειρίας ή απειρίας ήταν. Ήταν καθαρά θέμα δουλειάς και θέμα προπόνησης.

Πως αισθάνεσαι που φέτος θα συνεργαστείς με το “next big thing” του γυναικείου μπάσκετ, την Έλενα Τσινέκε και μια κοπέλα που έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι, την Παναγιώτα Τσαμπούρη και πόσο ικανοποιημένος είσαι που αυτά τα δύο κορίτσια επέλεξαν τη Νίκη Λευκάδας για να συνεχίσουν την καριέρα τους:

Εγώ θεωρώ ότι στην κατηγορία, έχουμε δύο από τα πιο έμπειρα πλευ μέικερ, την Τελίδου και την Τσαμπούρη και θεωρώ θα πάμε πολύ καλά με αυτές τις δύο παίχτριες. Από εκεί και πέρα η Έλενα, όλοι ξέρουν ότι είναι ένα από τα καλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Εδώ στη Λευκάδα που ήρθε δεν έχει σχέση με τις προηγούμενες ομάδες που ήτανε. Και αυτό γιατί μπροστά της θα έχει δύο πολύ έμπειρα κορίτσια, μια πάρα πολύ καλή ξένη, θα έχει μια κοπέλα αντίστοιχα, την Τσέρου που είναι πιτσιρίκα και πολλά υποσχόμενη. Οπότε όπως καταλαβαίνεις, η Έλενα, έχει Γολγοθά μπροστά της. Θα πρέπει να δείξει ότι το ταλέντο που την χαρακτηρίζει και όλοι την έχουν για την επόμενη μεγάλη παίχτρια της επόμενης γενιάς, θα πρέπει να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο και όχι στα λόγια. Επομένως και για μένα και για την ομάδα, είναι πολύ καλό που έχουμε τέτοιες παίχτριες στο ρόστερ φέτος.

Η Τσαμπούρη για μένα είναι μια παίχτρια η οποία παρόλο που είναι μεγάλη σε ηλικία σε σχέση με τις προηγούμενες που είπα Τσέρου και Τσινέκε. Πιστεύω, ότι η Παναγιώτα, δεν ήρθε στη Λευκάδα για ένα χρόνο, αλλά όσο μπορεί να παίξει για να τελειώσει την καριέρα της στη Λευκάδα. Και αυτό γιατί είναι μια παίχτρια η οποία από την πρώτη στιγμή μας έδωσε να καταλάβουμε ότι γουστάρει πολύ και αγαπάει πάρα πολύ αυτό που κάνει. Από εκεί και πέρα είναι μια παίχτρια η οποία έχει την εμπειρία, αλλά δεν φτάνει μόνο η εμπειρία και αυτή πρέπει να αποδείξει ότι μέσα στο παρκέ πρέπει να παίζουν αυτές που πρέπει να παίζουν.

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ| Παρελθόν ο Πετσίνης από τον Απόλλων Πάργας

Η διοίκηση του Απόλλωνα Πάργας ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Γιώργο Πετσίνη. Αναλυτικά: Ο Απόλλων Πάργας ανακοινώνει την κοινή συναινέσει