Α2 Ανδρών: Έτοιμος για Α2 ο Ερμής Αγιάς

Σχεδιασμό για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κάνουν οι άνθρωποι του Ερμή Αγιάς, καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την οριστική αποχώρηση του Αίολου Αστακού, όλα δείχνουν ότι η άνοδος θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που δεν ήταν εντελώς απρόσμενη για τους «κυανόλευκους», αφού το τελευταίο διάστημα οι «ζυμώσεις» μεταξύ σωματείων στο χώρο του μπάσκετ ήταν έντονες. Το ζητούμενο για τον Ερμή Αγιάς ήταν να δημιουργηθούν δύο κενές θέσεις στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Ήδη ο Αίολος Αστακού με επιστολή του στην ΕΟΚ έχει γνωστοποιήσει ότι θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και ως εκ τούτου τη θέση του παίρνει ο πρώτος επιλαχών Παπάγου (απομένει η επίσημη ανακοίνωση από την Ομοσπονδία), ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τους Μαχητές Πεύκων, που έχουν εκδηλώσει εδώ και καιρό την επιθυμία να αγωνιστούν στην Β’ Εθνική (λόγω της συνεργασίας που θέλουν να κάνουν με τον Παναθλητικό Συκεών).

Έτσι λοιπόν τη θέση των Μαχητών στην Α2 Εθνική θα κληθεί να καλύψει ο δεύτερος επιλαχών Ερμής Αγιάς. «Περιμένουμε την ομάδα των Πεύκων να ενημερώσει επίσημα την Ομοσπονδία ότι δεν θα παίξει στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, όπως έκανε ο Αίολος Αστακού, για να είμαστε 100% σίγουροι. Εμείς πάντως μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα κάνουμε σχεδιασμό για την Α2 Εθνική. Όπως όλα δείχνουν, τουλάχιστον κατά 99%, ο Ερμής τη νέα σεζόν θα είναι στην Α2 Εθνική. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί», επισήμανε ο πρόεδρος του Ερμή, Θ. Ριζούλης, μιλώντας επί του θέματος.

Η εξέλιξη αυτή αποκτά ιστορικές διαστάσεις για την ομάδα της Αγιάς, η οποία για πρώτη φορά από την ίδρυσή της θα δώσει το «παρών» στο δεύτερο τη τάξει Εθνικό πρωτάθλημα του μπάσκετ. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ριζούλης «είναι το ταβάνι, είναι στόχος ζωής». «Ήταν κάτι που το θέλαμε και το κυνηγήσαμε αγωνιστικά στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Είναι κάτι το πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Αγιάς. Ο Ερμής πιστεύω, εάν οριστικοποιηθεί η άνοδος, πετυχαίνει τον μεγαλύτερο στόχο του. Είναι στόχος ζωής. Φυσικά αυτό από τη μία μας χαροποιεί, ωστόσο από την άλλη δημιουργεί μεγαλύτερες υποχρεώσεις και περισσότερα βάρη. Γι’ αυτό θέλουμε την κοινωνία της Αγιάς κοντά μας και θα χρειαστούμε μεγαλύτερη οικονομική στήριξη από τους χορηγούς μας» κατέληξε ο πρόεδρος του συλλόγου.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή. «Περιμέναμε να δούμε σε ποια κατηγορία θα παίξουμε για να κάνουμε τις ανάλογες κινήσεις. Τώρα που βλέπουμε ότι εκτός απροόπτου θα είμαστε στην Α2 Εθνική θα ξεκινήσουμε να διευθετήσουμε το θέμα του προπονητή και στη συνέχεια των μεταγραφών» είπε ο κ. Ριζούλης. Οι συζητήσεις σχετικά με το θέμα του προπονητή θα ξεκινήσουν με τον Γρηγόρη Γιασάρη, που ολοκλήρωσε φέτος τη σεζόν στον πάγκο του Ερμή και ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με την ανοδική πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις.

ΕΞΕΛΕΓΗ ΝΕΟ 15ΜΕΛΕΣ Δ.Σ.

Εν τω μεταξύ κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση του συλλόγου εξελέγη νέο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο στον Ερμή Αγιάς. Τα μέλη που το απαρτίζουν είναι οι κ. Θ. Ριζούλης, Κ. Ζέικος, Χρ. Γκουβαΐλας, Ε. Νικολακούλης, Ι. Αργυρούλης, Αρ. Αργυρούλης, Στ. Καρανίκας, Χρ. Ματζάνας, Χρ. Καρνάβας, Ν. Γαζέπης, Χρ. Βλησαρούλης, Κ. Δημηνίκος, Αθ. Σουφλιός, Δ. Τσιούρης, Γ. Βλάχος, (αναπληρωματικοί Δ. Χατζηκομνίτσας, Ι. Σχοινάς, Κ. Θέος). Το νέο Δ.Σ. του συλλόγου θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες. Όπως ελέχθη υπάρχει μία πιθανότητα ο κ. Θ. Ριζούλης να μην συνεχίσει στη θέση του προέδρου, ωστόσο ακόμα και αν συμβεί αυτό θα παραμείνει ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας.

Πηγή: eleftheria.gr – Basketplus.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Δελτίο Τύπου – 2ος Καλλιγώνιος Δρόμος

2οςΚαλλιγώνιος Ημιμαραθώνιος   Ο 2οςΚαλλιγώνιοςΗμιμαραθώνιος και οι παράλληλοι αγώνες (9χλμ, παιδικός 1 χλμ και 1000μ SpecialOlympics)πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στη Λευκάδα στις 24 Μαρτίου 2024