Κάρτσακλας: “Δεν μπορώ να εμποδίσω τον κ Φωκά να είναι άσχετος…” – Φωκάς: “Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα του κ Κάρτσακλα δεν είναι έγκυρη λόγω ποινικού μητρώου” Ι Στον αέρα οι εκλογές της ΕΠΣ! Αποκλειστικές δηλώσεις στον Prisma 91,6

Άσχημη εξέλιξη παίρνουν τα διοικητικά της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας καθώς οι εκλογές πλέον είναι στον αέρα και όπως φαίνεται είναι πολύ πιθανό να μην πραγματοποιηθούν οι εκλογές τη Δευτέρα 10 Ιουλίου.

Το ΔΣ της ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας αποφάσισε σύμφωνα με το καταστατικό τον αποκλεισμό όλων των υποψηφίων του συνδυασμού του Σπ. Φωκά εκτός του ιδίου. Σύμφωνα δε με όσα ο κ Φωκάς δήλωσε οι αποκλεισθέντες έχουν ήδη προσφύγει με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο αρμόδιο δικαστήριο της Πρέβεζας.

Στον Prisma 91,6 μίλησαν αποκλειστικά τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας Θωμάς Κάρτσακλας όσο και ο Σπύρος Φωκάς και τοποθετήθηκαν στις εξελίξεις εκφράζοντας τη θέση τους.

Ο Θωμάς Κάρτσακλας σε δήλωσή του στον Παναγιώτη Κουνιάκη ανέφερε:

“Ο κ Φωκάς μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει, δεν μπορώ να τον εμποδίσω να είναι άσχετος επί του καταστατικού. Εμείς εφαρμόζουμε πλήρως το καταστατικό και τις διατάξεις επί του καταστατικού όπως ορίζεται. Επιπλέον υπάρχει η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ που διευκρινίζει και αποσαφηνίζει ότι αποκλείονται όσοι δεν έχουν την υπόδειξη / πρόταση από σωματείο. (αρ. πρωτοκόλλου απόφασης: 18219/2017). Η ανακοίνωση της νομικής υπηρεσίας καταλήγει: έχουμε τη γνώμη οτι δεν επιτρέπεται η υποβολή υποψηφιότητας χωρίς την πρόταση / υπόδειξη ενός σωματείου της ΕΠΣ. Τυχόν υποβολή αυτής χωρίς την πρόταση, οφείλει κατά την ανακήρυξη των σωματείων από το ΔΣ της ΕΠΣ να απορριφθεί”. 

Στη συνέχεια απαντώντας στην κριτική που γίνεται ότι και η προηγούμενη διοίκηση προχώρησε σε αντίστοιχη διαδικασία με βεβαιώσεις ο Θωμάς Κάρτσακλας ανέφερε:

“Δεν έγινε ορθή διαδικασία. Ότι δεν έγινε τότε ορθή διαδικασία δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνει πάλι το ίδιο λάθος. Το δήλωσε άλλωστε ο επικεφαλής που ήμασταν αντίπαλοι κ Κόκκαλης. Δεν ήταν άκυρες οι εκλογές γιατί δεν προσβλήθηκαν από κανέναν”.

Σε απάντηση σχετικά με τα ποινικά μητρώα των υποψηφίων που η πλευρά Φωκά ζητάει να δοθούν στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας ανέφερε:

Αυτά στα καφενεία δηλώσεις για ποινικά μητρώα και τέτοια τα λέει το καταστατικό, τα ποινικά μητρώα δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. για να καλύψουμε τα κολλήματα και τους περιορισμούς υπάρχει υπεύθυνη δήλωση που δηλώνει ο καθένας ότι δεν εμπίπτει στα κολλήματα του παραρτήματος Α του καταστατικού και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Όλα αυτά είναι για εντυπώσεις”.

Σχολιάζοντας τέλος την προσφυγή της πλευράς Φωκά στα δικαστήρια ο κ Κάρτσακλας σημείωσε ότι πρέπει να δούμε και κατα πόσο τα πολιτικά δικαστήρια είναι αρμόδια να κρίνουν ποδοσφαιρικά ζητήματα.

Ακούστε το απόσπασμα:

 

Ο Σπύρος Φωκάς μίλησε ζωντανά στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 με τους Μιχάλη Μίχο και Χάρη Τσάντη και ανέφερε:

“Είχαμε τις πλέον πρωτόγνωρες, πρωτότυπες και παράνομες διαδικασίες της τελευταίας 30τιας. Θα ήθελα να σας πω κάποια πράγματα σχετικά με τα δικαιολογητικά που πρέπει ο κάθε υποψήφιος να καταθέτει στη κρίση του ΔΣ. Είναι το ποινικό του μητρώου, μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εμπίπτει στα κολλήματα της παραγράφου Α και που επιμελώς παρέλειψε ο κ Κάρτσακλας της παραγράφου Β. Άρα η ερμηνεία γίνεται κατά τον “Καρτσάκλειο νόμο”. Οι υποψηφιότητες κατατίθενται και υπάρχει μια τριμελής επιτροπή που τις κρίνει. Η τριμελής επιτροπή αποτελείται από τον κ Κάρτσακλα, τον κ Κάρτσακλα και κάποιον άλλο κύριο που εκτελεί χρεή γραμματέα του κ Κάρτσακλα. Αυτό ήταν αναμενόμενο από εμάς καθώς ο κ Κάρτσακλας διέδιδε όλο το διάστημα παντού ότι μας αποκλείουν, ότι δεν έχουμε δικαίωμα και να τους τρομοκρατούν αν έρθουν με το μέρος μας, δημιουργώντας συγκεκριμένα προβλήματα. Η επικύρωση γίνεται από το ΔΣ. Στο ΔΣ συμμετείχαν 7 μέλη του κ Κάρτσακλα και 2 της αντιπολίτευσης που έχουν κάνει και συγκεκριμένες ενστάσεις επί της διαδικασίας. Ο κ Κάρτσακλας δεν παρουσίασε κατά την εισήγηση του κανένα δικαιολογητικό αλλά έκανε ένα μικρό λογύδριο που το έχει και γραμμένο γιατί αν δε τα έχει γραμμένα δεν μπορεί και να τα πει “Ο έλεγχος έγινε από εμένα και το γραμματέα. δεν είναι δυνατό να επιδεικνύεται το ποινικό μητρώο κάθε υποψηφίου αφού περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και υπάρχει φόβος να δημοσιοποιηθούν και υπάρχει φόβος ποινικών κυρώσεων και διοικητικών προστίμων. επομένως τα μέλη πρέπει να πειστούν και να αρκεστούν στην υπεύθυνη δήλωση και ότι έχει γίνει ο έλεγχος από εμένα και εμένα (γραμματέα)”. Εμείς δε θέλουμε τη προστασία των προσωπικών δεδομένων του κ Κάρτσακλα. Καλώ δημόσια τον κ Κάρτσακλα μια και έχει όλα τα ποινικά μητρώα του συνδυασμού στα χέρια του να τα δώσει στη δημοσιότητα. (…) να δώσει και αυτός τα αντίστοιχα δικά του. Αν δε θέλει να δώσει το σύνολο του συνδυασμού του ας δώσει το δικό μου και το δικό του και ας αποφανθεί ο κόσμος” και συνέχισε αναφέροντας “Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα του κ Κάρτσακλα δεν είναι έγκυρη λόγω ποινικού μητρώου. Ας με διαψεύσει βγάζοντας του ποινικό του μητρώου στον αέρα”.

Σε σχέση με την ακύρωση των υποψηφιοτήτων ανέφερε:

Είναι μεγάλο το λάθος του καθώς η παράγραφος Β περιγράφει περίτρανα ότι κάθε μέλος έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι ως εκ τούτου ο κ Κάρτσακλα δεν έχει δικαίωμα να κόψει κανέναν“. Σε σχέση με την αναφορά που γίνεται στο καταστατικό για υπόδειξη από σωματεία, ο κ Φωκάς ανέφερε ότι αυτό ισχύει για την περίπτωση που το σωματείο θέλει να υποδείξει κάποιον.

Σε σχέση με τη γνωμοδότηση του νομικού τμήματος της ΕΠΟ ο κ Φωκάς ανέφερε: “Η ΕΠΟ του έστειλε αυτό  που ζήτησε ο κ Κάρτσακλας. Μη ξεχνάτε άλλωστε ότι είναι διορισμένη“.

Σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις του ανέφερε

Εμείς θα κάνουμε -ήδη έχουμε κινηθεί- ασφαλιστικά μέτρα, όλη η διαδικασία είναι παράνομη“.

Ακούστε τον Σπύρο Φωκά στον Prisma 91,6

Πηγή: www.prevezatoday.gr

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του τελικού κυπέλλου(Photos)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ένωσης, η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, με κύριο και μοναδικό θέμα της το τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, που θα πραγματοποιηθεί