Είδατε πόσο όμορφο μπάσκετ παίζουν οι γυναίκες;

Ο αντιπρόεδρος της Νίκης Λευκάδας, Μάριος Περδικάρης, αφήνει λίγο τα της Νίκης στην άκρη και γράφει για το αγαπημένο του άθλημα και για την επιτυχία της Εθνικής γυναικών, που τερμάτισε στις 4η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ταυτόχρονα πήρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Απολαύστε παρακάτω το κείμενο του Μάριου:

Παρακολουθώντας εδώ και πέντε χρόνια και την Εθνική Γυναικών και τις εθνικές κατηγορίες Γυναικών, έχοντας βιώσει τον αποκλεισμό της Εθνικής μας από το Ευρωπαϊκό του 2013, βλέποντας πόσο ατυχώς χάθηκε η είσοδός μας στην οκτάδα στην Ρουμανία προ διετίας, σίγουρα αυτό που συνέβη στην Πράγα μας κάνει εξαιρετικά χαρούμενους, δικαιωμένους που υπηρετούμε ένα από τα πιο αγνά και αυθεντικά κομμάτια του ελληνικού αθλητισμού, αυτό του Γυναικείου Μπάσκετ.

Το βασικό στα ομαδικά αθλήματα είναι η χημεία. Αυτές οι αθλήτριες δεν έγιναν Ταουράσι ή Γκράινερ, είναι μεν εξαιρετικά ποιοτικές, όμως η χημεία και το δέσιμο εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου έδωσαν ένα 20-30% παραπάνω από αυτό που όλοι προβλέπαμε, από αυτό που όλοι περιμέναμε να δούμε. Επίσης ίσως το άνευ ιδιαίτερου ανταγωνισμού ελληνικό πρωτάθλημα να δίνει ένα κλικ παραπάνω ξεκούρασης στις αθλήτριες και το γεγονός ότι οι κοπέλες δεν είχαν πολύ δύσκολους αγώνες τον χειμώνα να τους δίνει μεγάλα αποθέματα ενέργειες μέσα στο κατακαλόκαιρο! Ενέργεια που εν τέλει δεν στάθηκε αρκετή στους αγώνες των μεταλλίων!

Εκεί που θέλω να σταθώ είναι στην ΕΡΤ. Πριν δύο χρόνια που το Ευρωμπάσκετ το έδειχνε το Mακεδονία TV, ποιος άραγε έμαθε ότι η Εθνική Γυναικών έχασε την είσοδο στα προημιτελικά για έναν πόντο διαφορά; Σχεδόν κανείς! Η ΕΡΤ ανέλαβε να μεταδώσει τους αγώνες της ομάδας μας στην Πράγα και είναι από τις φορές που λέμε «χαλάλι το τέλος που πληρώνουμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ». Σίγουρα και τα κορίτσια ήταν ακόμα πιο παθιασμένα και δυνατά, αφού ήξεραν ότι τους παρακολουθεί τόσο κόσμος. Είναι πηγαία η διάθεσή όλων μας να συγχαρούμε την ΕΡΤ και θα ήταν ευχής έργο να προβάλλει και το πρωτάθλημα μας, την Α1, που μπορεί να μην είναι κάτι το εξαιρετικό αλλά δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλα αντίστοιχα πρωταθλήματα άλλων αθλημάτων, που τυγχάνουν πολύ μεγαλύτερης προβολής.

Με κάποιες αθλήτριες έχει τύχει να γνωριστώ και ξέρω πολύ καλά πόσο πολύ αγαπούν την Εθνική Ομάδα. Είναι και αυτός ένας πολύ σημαντικός λόγος για την επιτυχία. Αυτά τα κορίτσια λατρεύουν να παίζουν με το εθνόσημο. Όμως θα ήθελα να σταθώ στο προπονητικό σταφ. Οι Κώστας Κεραμιδάς, Ελένη Καφαντάρη και Άγγελος Τσίκληρας, εκτός από εξαιρετικοί και μοντέρνοι προπονητές, είναι και εκπληκτικοί άνθρωποι. Είμαι ευλογημένος που τους γνώρισα και ο πρώτος λόγος που δάκρυσα με την επιτυχία της Εθνικής ήταν αυτοί. Το αξίζουν πέρα για πέρα.

To να πω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το άθλημα είναι εντελώς κοινότυπο. Τα ίδια λέμε όταν γίνεται μια μεγάλη επιτυχία. Αυτό που για μένα έχει σημασία είναι ότι εμείς που ασχολούμαστε με το γυναικείο μπάσκετ πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι τόσο πολλά και αυτά που μας χωρίζουν είναι μηδαμινά. Επί τη βάσει αυτής της παραδοχής ας κάτσουμε σε ένα τραπέζι και ας συζητήσουμε για το καλό του αθλήματος.

Είναι γεγονός ότι πλέον οι φίλαθλοι δεν είναι προκατειλημμένοι απέναντι στις γυναίκες που παίζουν μπάσκετ και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος από αυτή την τεράστια επιτυχία της Εθνικής μας. Το θέμα είναι να κάνουμε το παν να τους κρατήσουμε όσο πιο κοντά στο άθλημα γίνεται. Έτσι θα έρθει ένας παραπάνω χορηγός και έτσι ένας παραπάνω γονιός θα φέρει το κορίτσι του στο γήπεδο να παίξει με την «πορτοκαλί θεά». Και αυτό το κορίτσι… που ξέρετε; μπορεί να είναι η νέα Εβίνα Μάλτση!

Μ-Δ Περδικάρης

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α΄ ΕΠΣ Π-Λ| Παρελθόν ο Πετσίνης από τον Απόλλων Πάργας

Η διοίκηση του Απόλλωνα Πάργας ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Γιώργο Πετσίνη. Αναλυτικά: Ο Απόλλων Πάργας ανακοινώνει την κοινή συναινέσει