Συνέντευξη Γιώργου Χριστοδούλου “Λουι” στο ΦΩΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

«Παίζω 19 χρόνια μπάλα και δεν έχω αποβληθεί»

 

Ρεπορτάζ του ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ στο ΦΩΣ

Στον θαυμαστό κόσμο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου θα «ταξιδέψουμε» σήμερα μέσω της στήλης μας, φιλοξενώντας μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον 33χρονο άσσο του Αθλητικού Ομίλου Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Χριστοδούλου ή «Λούη» όπως τον ξέρουν στα γήπεδα της περιοχής. Παίζει ποδόσφαιρο πολλά χρόνια σε ομάδες της Λευκάδας, της Πρέβεζας αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας. Η περίπτωσή του παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Όπως μας λέει ο ίδιος, παίζει από 15 χρονών ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικές κατηγορίες, αλλά δεν έχει αποβληθεί ποτέ! Δεν έχει πάρει ποτέ απευθείας κόκκινη κάρτα. Φέτος στο πρωτάθλημα Α’ ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας με τον Α. Ο. Παλαίρου αγωνίσθηκε και στους 30 αγώνες, χωρίς να χάσει λεπτό, ενώ κατά καιρούς υπήρξε προπονητής αλλά και παράγοντας στην ομάδα του χωριού του «Ίωνες» Αγίου Νικολάου.

-Γιώργο από πότε είσαι στον Α. Ο. Παλαίρου;

Από τα Χριστούγεννα του 2015. Παίζω ενάμιση χρόνο σε ατή την ομάδα, χωρίς να χάσω ούτε λεπτό από αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου. Είμαι 33 ετών, έχω να δώσω ακόμα πολλά στο ποδόσφαιρο. Δεν είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, κυνηγάω τις δουλειές και το μεροκάματο για την επιβίωση σε δύσκολους καιρούς για όλα τα επαγγέλματα, αλλά το ποδόσφαιρο είναι αυτό που με ξεκουράζει, με γεμίζει. Παίζω από μικρό παιδί και η μπάλα έγινε πλέον τρόπος ζωής.

Πως πήγε η ομάδα στο πρωτάθλημα; Νομίζω ότι η κατάκτηση της 4ης θέσης είναι σημαντικό γεγονός.

Ο Α. Ο. Παλαίρου είναι ομάδα με πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας. Τα περισσότερα παιδιά είναι μαθητές και κάτω των 22 ετών από την περιοχή της Παλαίρου. Ήταν στο ρόστερ και κάποιοι έμπειροι παίκτες. Με αυτό τον συνδυασμό φτιάχτηκε από τον προπονητή μας Κυριάκο Παναγιωτίδη ένα καλό σύνολο που πήγε καλά στο πρωτάθλημα».

Δίκαια κατέκτησε τον τίτλο ο Πανλευκάδιος;

Νομίζω δίκαια. Ήταν οργανωμένη ομάδα που δεν είχε συναγωνισμό. Ο Αχέρων Καναλλακίου με τον οποίο πάλεψε για την πρώτη θέσω, τώρα στον β’ γύρο ισχυροποιήθηκε, όταν πήγε εκεί ο Μπόμπορης. Αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στα επίπεδα του Πανλευκάδιου που δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα και ανήλθε στη Γ’ Εθνική

Μπορεί να σταθεί στη νέα κατηγορία που έχει ασφαλώς μεγαλύτερες απαιτήσεις;

Έτσι όπως ήταν φέτος η Γ’ Εθνική, μπορεί να σταθεί. Αλλά κάπου διάβασα ότι του χρόνου θα πέσουν 8 ομάδες από κάθε όμιλο. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Δεν είναι σωστό να υποβιβάζονται οι μισές ομάδες και οι άλλες μισές να προσπαθούν να μείνουν. Επίσης η ΕΠΟ διέπραξε και ένα άλλο λάθος, που κατάργησε την Δ’ Εθνική. Αυτό που λέγαμε παλιότερα Περιφερειακό πρωτάθλημα. Πρέπει κατά τη γνώμη μου να γίνεται το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής με δύο ομίλους και η Δ’ Εθνική να γίνεται σε ομίλους ανά γεωγραφική περιφέρεια.

Έχεις παίξει πολλά χρόνια και στον Τηλυκράτη. Πως κρίνεις την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής;

Για πρώτη χρονιά πήγε καλά. Δεν έχω δει αγώνες του Τηλυκράτη, αλλά με προπονητή τον Ανδρέα Παντζιαρά, είναι βέβαιο ότι γίνεται καλή δουλειά. Από ότι λέγεται στην περιοχή, του χρόνου μπορεί να διεκδικήσει και άνοδο στη Β’ Εθνική.

Από πού ξεκίνησες το ποδόσφαιρο;

Από τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας. Στη συνέχεια αγωνίσθηκα στον Τηλυκράτη Λευκάδας, στον Οδυσσέα Νυδρίου, στον Αμβρακικό Βόνιτσας, στα Σούρμενα με πρόεδρο τον Γιώργο Χριστοβασίλη που είναι τώρα ηγέτης του ΠΑΣ Γιάννινα και προπονητή τον Ντανιέλ Μπατίστα. Όταν πήγε ο κ. Χριστοβασίλης στον Ηλυσιακό, ήταν να πάω και εγώ σε αυτή την ομάδα και να παίξω στη Β’ Εθνική, αλλά δυστυχώς, ένας τραυματισμός δεν μου το επέτρεψε. Έτσι γύρισα πίσω, στον Τηλυκράτη αλλά και στους Ίωνες Αγίου Νικολάου. Ήμουν ποδοσφαιριστής του Τηλυκράτη, γενικός αρχηγός και προπονητής ακαδημιών στους «Ίωνες» Αγίου Νικολάου. Είχα εν παραλλήλω τρεις ιδιότητες. Έτσι είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να σταθεί μια ομάδα αν δεν έχει βοήθειες και προσωπική εργασία. Στον Άγιο Νικόλαο κάναμε την ομάδα Ίωνες και μετακομίσαμε από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας στην ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας. Στη συνέχει δέχθηκα πρόταση από τον Α. Ο. Παλαίρου και πήγα εκεί για πιο καλύτερα. Έχω ένα σερί 64 αγώνων με τους Ίωνες Αγίου Νικολάου και Α. Ο. Παλαίρου, χωρίς να αντικατασταθώ. Και επίσης, ποτέ στα 19 χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο δεν έχω αποβληθεί. Δεν έχω νιώσει το συναίσθημα να δέχεσαι κόκκινη κάρτα και να φεύγεις από τον αγώνα.

Ο τουρισμός που υπάρχει στην περιοχή σας, είναι φυσικά ευλογία Θεού για να έχει δουλειές ο κόσμος, αλλά κατά πόσο επηρεάζει το  ποδόσφαιρο;

Είναι αλήθεια ότι το καλοκαίρι, στην τουριστική περίοδο, όλοι έχουμε τις δουλειές μας. Άλλος έχει μαγαζί, άλλος είναι σερβιτόρος, άλλος δουλεύει σε τουριστική επιχείρηση. Αυτό δυσκολεύει την προετοιμασία του καλοκαιριού. Δεν μιλάω για την Πάλαιρο, αλλά για τη Λευκάδα, την Πάργα, την Πρέβεζα και άλλες περιοχές. Οι περισσότεροι δουλεύουμε σε τουριστικές επιχειρήσεις. Δε είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Είναι δύσκολο να αφήσεις την δουλειά και να πας για ποδόσφαιρο, ή να τρέξεις στο βουνό. Θα ήταν προτιμότερο τα τοπικά πρωταθλήματα να ξεκινούν στα μέσα Οκτωβρίου που σπάει ο τουρισμός και όχι αρχές Σεπτεμβρίου. Ένα καλοκαίρι περιμένουμε και εμείς για να δουλέψουμε και να βγάλουμε τα έξοδα της χρονιάς.

 

Share This Post

Δείτε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Όλοι οι τελικοί και οι κυπελλούχοι – Δείτε τη “Χρυσή Βίβλος”

Η «Χρυσή Βίβλος» των τελικών κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας: 1981-82 ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ-Α.Ο.ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΥ 7-3 1982-83 ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ-ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ 0-2 1983-84 ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ 3-1 1984-85 ΚΕΡΑΥΝΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Π-Λ| Κύπελλο: Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του τελικού κυπέλλου(Photos)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ένωσης, η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, με κύριο και μοναδικό θέμα της το τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, που θα πραγματοποιηθεί